5 kjappe med Rune Stakkeland

Denne regnskapsføreren er for tiden opptatt med årsoppgjøret. Han synes faktisk at årsoppgjøret er noe av det kjekkeste han driver med!

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Rune Stakkeland forteller at det er utfordrende å få tak i kvalifisert arbeidskraft.

Hver måned gir vi en ny regnskapsfører fem spørsmål om arbeidshverdagen og bransjen. Takk til Rune Stakkeland, daglig leder og statsautorisert regnskapsfører i Jæren Regnskap AS, som svarer på denne utgavens 5 kjappe.

Hva opptar deg profesjonelt akkurat nå?

Akkurat nå er det årsoppgjør som opptar meg aller mest. Mange av kundene ønsker så tidlig som mulig å vite hvordan fjorårets resultat ble. Dette kan være både stressende og utfordrende, men samtidig er det positivt at kundene faktisk er interessert i det vi leverer. Personlig syns jeg årsoppgjør er noe av dette kjekkeste vi holder på med.

Hva har vært den største utfordringen for deg profesjonelt den siste tiden?

Den største utfordringen er å ha nok tid til alle kundene våre. Vi opplever det som utfordrende å få tak i kvalifisert arbeidskraft, og da blir det fort at hver av våre ansatte må håndtere flere kunder.

Hvordan har du løst utfordringen?

Vi jobber stadig med digitalisering og automatisering, slik at vi får effektivisert rutinearbeid og brukt mer tid på rapportering, oppfølging og rådgivning.

Del en positiv opplevelse fra jobben den siste tiden, og fortell hvorfor du har opplevd dette som positivt.

Vi opplever jevnlig at våre kunder anbefaler oss videre til andre, noe som er veldig positivt. Jungeltelegrafen er vår beste markedsføring!

Beskriv regnskapsbransjen 5 år frem i tid

Den digitale utviklingen går fort, både generelt i samfunnet og i vår bransje. Det er vanskelig å spå hvordan regnskapsbransjen er om 5 år, men det er nok enda mer bruk av automatikk og kunstig intelligens.

Ønsker du å bidra til spalten «5 kjappe med regnskapsføreren»? Ta kontakt med Lene N. Sundalskleiv, kommunikasjonsrådgiver i Regnskap Norge, på lene@regnskapnorge.no.