5 kjappe med Steinar Wehus

Smartere økonomisystemer og ny teknologi vil gi regnskapsføreren mer tid til å oversette tall fra regnskapet til prognoser og analyser for kundene, sier Steinar Wehus.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Steinar Wehus, avdelingsleder i Kristiansand i VIEW Ledger, mener det er regnskapsførerens oppgave å oversette tallene til noe som gir mening for sine kunder og hjelpe dem med å nå sine mål.

Hver måned gir vi en ny regnskapsfører fem spørsmål om arbeidshverdagen og bransjen. Takk til Steinar Wehus, avdelingsleder i Kristiansand i VIEW Ledger, som svarer på denne utgavens 5 kjappe.

Hva opptar deg profesjonelt akkurat nå?

Nå er vi opptatt med å forberede oss til en hektisk årsoppgjørsperiode. Den beste måten å gjøre det på er å være så ajour som mulig på oppdragene nå, før vi tar en velfortjent juleferie.

Hva har vært den største utfordringen for deg profesjonelt den siste tiden?

Det har vært en del å gjøre i forhold til de nye reglene rundt hvitvasking og internkontroll. Vi må tilpasse oss et nytt regelverk, og det betyr at vi har hatt litt mindre tid til verdiskapende arbeid for kundene. Vi brenner etter å være sammen med kundene våre, bistå de med gode råd og være 100 % tilgjengelig når de kontakter oss. Det er utfordrende å kjenne på at vi skulle hatt mer tid, men vi vet det kommer til å løse seg ganske snart.

Hvordan har du løst utfordringen?

Arbeidet fortsetter for å få på plass så effektive rutiner som mulig. Vi lærer, planlegger og ikke minst så skal vi ansette flere folk. Samtidig som vi ansetter, så skal vi løfte kompetansen på huset, og bli en enda større gjeng med fremoverlente og kundeorienterte rådgivere. Dette gleder jeg meg til å ta fatt på fremover!

Del en positiv opplevelse fra jobben den siste tiden, og fortell hvorfor du har opplevd dette som positivt.

Vi er gått fra å være en liten lokal bedrift med 18 ansatte på Sørlandet, til å bli en del av det nordiske konsernet VIEW Ledger AS med 600+ ansatte i Norge, Sverige og Finland.

Det har vært en spennende og en utelukkende positiv opplevelse å slå sammen tidligere Regnskaps Companiet med VIEW. Sammenslåingen har åpnet mange dører for oss og gitt oss en skikkelig boost. Vi har også blitt kjent med mange nye profesjonelle mennesker. Det er veldig gøy og motiverende!

Beskriv regnskapsbransjen 5 år frem i tid

Om 5 år så forholder vi oss ikke lenger til bilag. Og vi er jo godt på vei allerede!

Med smartere økonomisystemer og adopsjon av ny teknologi, får vi enda mer tid til å oversette tall fra regnskapet og forretningen, til prognoser og analyser for våre kunder. Et ajourholdt regnskap gjør seg i større grad selv, og vi kan drive mer med de vi synes er gøy og givende.

Vi i VIEW liker å si at tall forteller en historie, og det er vår oppgave å oversette disse tallene til noe som gir mening for våre kunder og hjelpe dem med å nå sine mål.

Ønsker du å bidra til spalten «5 kjappe med regnskapsføreren»? Ta kontakt med Lene N. Sundalskleiv, kommunikasjonsrådgiver i Regnskap Norge, på lene@regnskapnorge.no.