Arne Hjeltnes og Terje Sporsem deler årets Overskudd mellom seg

Det første Overskudd-arrangementet siden 2019 går av stabelen 13. og 14. september. To kjente fjes skal lede oss stødig gjennom foredragsholdere og festmiddag, og akkurat nå er billettene rimeligere jo flere kolleger du kan få med deg.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
To solide navn skal lede publikum gjennom Overskudd 2022: Arne Hjeltnes (t.v.) og Terje Sporsem.

De fleste nordmenn som har vært voksne en stund, kjenner Arne Hjeltnes fra diverse ablegøyer på TV 2 på 1990-tallet – om ikke annet, så i hvert fall som reisefølge for Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og Arne Brimi i 65 episoder av serien Gutta på Tur, som gikk fra 1994-2002.

Men kanskje aller viktigst: Hjeltnes skal lede forsamlingen på Overskudd 2022 gjennom innlegg, foredrag og ablegøyer på den første dagen av arrangementet.

Allsidig gründer og forretningsmann

Nå er Voss’ store sønn ikke bare et fjes fra TV-ruta. Økonomiutdannet som han er, har han også vært fiskeriutsending til Hongkong, reiselivsutsending for Innovasjon Norge i New York og kommunikasjonsdirektør i Marine Harvest. Etter det var han konsernsjef i det digitale kommunikasjonsselskapet Creuna (nå en del av Knowit) i åtte år.

Innimellom alt dette har han ført i pennen 17 bøker (skal man tro Wikipedia), vært tilbake i rollen som programleder på TV, og engasjert seg som investor i alt fra fiskeforedling, mikrobryggeri, drikkevannsproduksjon og forsikring. Det er altså rett og slett en svært allsidig gründer og forretningsmann som skal lede oss gjennom denne første dagen.

Nylig gjestet han podcasten Drivkraft, hvor han blant mye annet fortalte om hvor viktig det er å ha det moro på jobb:

– Noen vil kanskje hevde at jeg har mange baller i luften på én gang. Jeg har jo ingen laurbær å hvile på, så jeg må jo finne nye ting å drive med. Jeg er litt sånn på jakt etter å finne en balanse hvor jeg kan ha det spennende «i nuet», sa han blant annet i podcasten.

Gutta (og ei dame) på helt andre turer

Hjeltnes holder nå på med en ny TV-serie, People of the North, men denne gangen er det hele myntet på TV-tittere i USA. Han har med seg Stig Bareksten – for noen mest kjent for å stå bak produksjonen av verdens beste gin – og kokken Frida Rogne.

– Jeg har jo reist rundt med egen kokk før og syntes det var veldig lurt, og denne gangen tok jeg med egen bartender også. Mange vil nok hevde at jeg bare har gjort dette for å drive med morsomme ting, men jeg elsker jo dette landet vårt, og det vi skal gjøre er jo å lage en TV-serie for å vise det frem for Amerika, kunne Hjeltnes fortelle i podcasten.

Slik entusiasme setter Regnskap Norge stor pris på, og vi gleder oss til at Hjeltnes skal lede alle gjennom innslagene under dag 1. Detaljene i programmet er ennå under utarbeidelse, men det store linjene er klare: Deltagerne skal høre fra foredragsholdere med råd, tips og anbefalinger om vår nye arbeidshverdag etter pandemien, det blir innlegg om livslang læring og kontinuerlig utvikling, og ikke minst skal vi se på karriere og rekruttering.

Selv om den nye serien til Hjeltnes også er spilt inn på norsk, er det ikke sikkert vi får se resultatet i Norge. Men alle som deltar på Overskudd 2022, får altså se ham i levende live på hovedscenen – opptil flere ganger.

Absolute festmiddag

med Sporsem Når programmet går fra seminar til festmiddag, gir Hjeltnes stafettpinnen over til Terje Sporsem. Denne jublende glade Ålesunderen, som av ukjente årsaker har bosatt seg på Kolbotn, vil mange kjenne fra TV, enten fra den gangen han vant Masterchef Norge i 2014 eller Camp Kulinaris i 2019, deltok på Skal vi Danse eller kom på andreplass i Farmen Kjendis i 2021.

Sporsem er imidlertid godt vant med å holde et publikum i ånde som live-komiker. Han har tidligere hatt tre soloforestillinger: Mitt liv som Terje i 2007, Krig i 2012, Religion i 2017, og i 2021 markerte han 25 år som komiker med premiere på sitt nye soloshow, Absolute norsk.

– Det store temaet er jo Norge. Hva vi har blitt, og hvordan vi har blitt slik. For vi er jo et folk der alle har et forhold til å være Espen Askeladd, på jakt etter Soria Moria, gjerne med å kjøpe flaxlodd. Men vi er ikke lykkejegere heller, uttalte Sporsem til nettavisen Bypatrioten.com i forbindelse med forberedelsene til showet.

– Vi blir krenket, og det er jo et tema i dag. Det offentlige ordskiftet har blitt mye krassere og folk bruker sosiale medier til å spre hat og konspirasjonsteorier. Det er jo ikke bra, og det er interessant å se hvordan Norge har endret seg. Alt dette er mat for oss komikere, sa han videre.

Når vi møter Sporsem som konferansier på festmiddagen på årets Overskudd den 13. september, kommer han rett fra ni show i Bergen, og han drar videre til show i Oslo, Kolbotn og Askim. Etter det fortsetter han over det ganske land i en spilleplan som (enn så lenge) skal rundes av med to utsolgte show der det hele startet – i Ålesund – i midten av november.

Men før det, altså, skal han skape feststemning for Regnskap Norges medlemmer under Overskudd 2022. «Han er alltid godt forberedt og spesialtilpasser materialet til hvert enkelt arrangement. Med Terje på scenen kan dere være trygge på at kvelden er i de aller beste hender,» heter det på Sporsems egne hjemmesider, så her bør det være mye å glede seg til.

Og akkurat nå – frem til 24 juni – er det svært fordelaktige priser dersom dere er flere fra samme bedrift som skal reise sammen. Utover at vi har to konferansierer som altså skal dele årets show mellom seg, er hovedpunktene i programmet klart, men detaljene er ennå i støpeskjeen. Uansett vet vi at mange gleder seg veldig til å møtes i levende live igjen, så her er det bare å løpe og kjøpe billetter – dette blir et arrangement som sent skal glemmes!