Fem kjappe med Charlotte Søvik

Charlotte Søvik er forretningsutvikler og statsautorisert regnskapsfører i Økonomihuset, og hun forbereder seg nå på å ta imot nye kolleger etter et oppkjøp.

Del
Charlotte Søvik føler seg heldig som nylig har vært mye på kurs og konferanser.

Hva opptar deg profesjonelt akkurat nå?

Vi står på trappene til et nytt oppkjøp, så nå jobbes det med forberedelser og klargjøring slik at vi får tatt i mot den nye gjengen på best mulig måte.

Hva har vært den største utfordringen for deg profesjonelt den siste tiden?

Å prioritere tiden riktig vil nok alltid være en stor utfordring. Jeg er fryktelig nysgjerrig og har lett for å dykke ned i nye spennende ting, og det er det jo et hav av i denne bransjen! Hva som er viktigst akkurat nå er en problemstilling som stadig dukker opp.

Hvordan har du løst utfordringen?

Jeg har heldigvis mange gode støttespillere og sparringspartnere både i leder og andre kollegaer. Så noen ganger må jeg rett og slett ta en fot i bakken sammen med dem og få litt hjelp til å sette agendaen.

Del en positiv opplevelse fra jobben den siste tiden, og fortell hvorfor du har opplevd dette som positivt.

I september har jeg vært så heldig å få bruke en del tid på kurs og konferanser, både på overskudd og Powerforum i Bodø. Under festmiddagen i Bodø delte jeg bord med flere andre unge regnskapsførere, og hadde en herlig samtale med en jente som bare hadde jobbet i byrå i ett år. Hun glødet når jeg spurte hva hun synes om å være regnskapsfører og svaret var sånn ca slik: "Veldig kjekt. Så spennende å jobbe med mange forskjellige kunder og at det alltid er noe nytt å lære". Jeg synes det er så fint å møte andre unge som er så tydelig stolt av og glad i jobben sin i regnskapsbransjen.

Beskriv regnskapsbransjen 5 år frem i tid

Utrolig vanskelig spørsmål. Utviklingen går fort, og endringene er mange og hyppige. Jeg tror nok at store deler av produksjonen er automatisert, vi bruker mer tid på kontroll og oppfølging av avvik og ikke minst rådgivning. Jeg er ikke i tvil om at bransjen er minst like spennende som i dag, og kanskje vi også har klart å kvitte oss med stempelet som "kjedelig". Håper det!