Fem kjappe med Maria Korslund

Maria Korslund holder på å bygge opp sitt eget regnskapsforetak. På veien har hun blant annet funnet stor glede i å kunne hjelpe en kunde som ble så glad og lettet at det kom gledestårer.

Del
Maria Korslund har kommet så langt i sin gründer-reise at nå generer kundene nye kunder for henne.

Hva opptar deg profesjonelt akkurat nå?

Jeg er eier og daglig leder i MK REGNSKAP AS og det er en morsom og tidvis krevende utfordring å være gründer. Jeg har lang erfaring fra regnskapsbransjen, og det var etter ni år i et større regnskapsbyrå at jeg besluttet å starte for meg selv i 2022. Det har gått veldig bra – i starten klarte jeg fint å skaffe kunder gjennom nettverket mitt, og nå genererer kundene mine nye kunder.

Hva har vært den største utfordringen for deg profesjonelt den siste tiden?

Kunder uten kompetanse på regnskap som har tro på at de kan føre alt selv i et regnskapsprogram, og som dermed skaper fullstendig kaos.

Hvordan har du løst utfordringen?

Det ble flere løsninger på denne situasjonen. Først og fremst måtte jeg rydde opp i regnskapene for de aktuelle kundene. Så gjorde jeg opplæring på de kundene som absolutt har lyst å føre bilagene selv, og så har jeg tatt over regnskapsføringen for de som heller ønsket det sånn.

Del en positiv opplevelse fra jobben den siste tiden, og fortell hvorfor du har opplevd dette som positivt.

Jeg bisto en kunde med å levere skattemeldinger og årsregnskap for flere år tilbake i tid. På grunn av helseutfordringer hadde denne kunden ikke klart å gjøre dette på egen hånd. Det var veldig givende å se en person bli så lettet over å ha fått hjelp at det kommer gledestårer.

Beskriv regnskapsbransjen 5 år frem i tid

Det blir nok mye mer automatisering av bokføring og rapportering. Vår rolle skal inneholde mye mer rådgivning og bistand til planlegging av drift.