Fem kjappe med Marit Fuglem Høgli

Admento-sjef Marit Fuglem Høgli er opptatt av at foretaket skal ha riktige systemleverandører på alle områder, uten å bruke unødvendige ressurser på ulike system.

Del
Admento-sjef Marit Fuglem Høgli er godt fornøyd med at foretaket har innført nytt årsoppgjørsprogram og nytt avstemmingsprogram gjennom et velfungerende prosjekt.

1. Hva opptar deg profesjonelt akkurat nå?

Det er forhold rundt systemvalg, systemleverandører og kunstig intelligens. Målet vårt er å bruke gode og effektive system som skaper verdi for kunden. Da må vi sikre at vi har riktige systemleverandører på alle områder i selskapet og ikke bruker unødvendige ressurser på ulike system. Samtidig er jeg opptatt av prising og hvordan vi som selskap og bransje kommer best ut av samarbeidet med systemleverandører.

2. Hva har vært den største utfordringen for deg profesjonelt den siste tiden?

Det har nok vært innføring av nytt årsoppgjørsprogram og nytt avstemmingsprogram i hele selskapet

3. Hvordan har du løst utfordringen?

Det løste jeg ved å velge riktige personer til å ha ansvaret for innføringen. De hadde et godt opplæringsprosjekt med god kommunikasjon og involvering. De hadde fokus på hvorfor vi innfører akkurat dette programmet. Dette har ført til at prosjektet har fungert bra.

4. Del en positiv opplevelse fra jobben den siste tiden, og fortell hvorfor du har opplevd dette som positivt.

Det som har gledet meg mest denne uken, er resultatet av en utfordrende oppgave med å overbevise en kunde om å endre prosesser og digitalisere flere funksjoner. Det har vært en tung og lang prosess, men en av våre medarbeidere har gjort en utmerket jobb som har gitt gode resultater. Hun har vært ryddig og ærlig i kommunikasjon, selv når det har krevd å være uenig med kunden. Vi fikk bekreftet hvor viktig det er å være ærlig og profesjonell, selv når det er utfordrende. Samtidig er det artig å se medarbeidere lykkes når de får bruke sine sterke sider og annen kompetanse enn tradisjonell regnskapsførsel.

5. Beskriv regnskapsbransjen 5 år frem i tid

De neste fem årene vil regnskapsbransjen helt sikkert gå igjennom store endringer, og flere trender peker mot en mer dynamisk og teknologidrevet bransje. Først og fremst tror jeg at vi vil se økt bruk av kunstig intelligens, flere automatiserte prosesser og mer sømløs dataflyt.

Jeg tror også at vi får en mer konsulentlignende tilnærming. Selskapene i bransjen opptrer mer som konsulenter og fokuserer mer på rådgivning og bistand. Bransjen er blitt større fordi en større andel mellomstore selskaper vil outsource sin økonomifunksjon for å redusere kostnader og få tilgang til spesialisert kompetanse.

Bransjen vil nok være ytterligere konsolidert med større byrå som dominerer markedet. Vi vil også se at bransjen er mer attraktiv på grunn av den teknologiske utviklingen og mer vekt på rådgivning. Nyutdannede vil ha muligheten til å jobbe med spennende teknologi, mye kundekontakt og samtidig bidra til å forme fremtidens økonomifunksjon.

Samlet sett vil regnskapsbransjen om 5 år være mer effektiv, mer teknologisk avansert og tilby mer verdiskapende tjenester for kundene.