Lover bedrifts-Norge (billigere) bank

Nå vil Sbanken gjøre for bedrifter det de i 2000 gjorde for privatpersoner: Gi dem en billigere bank. Sniklansering av den nye bedriftsbanken er allerede i gang.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
TAR OPP KAMPEN: – Det er dyrt å være bedriftskunde i andre banker. Kundene ønsket en like enkel og rimelig bank som de hadde privat. Det sier Vegard Erstad, som leder bankens satsing på bedriftsbank fra Bergen, her sammen med forretningsutvikler Line Sverdrup Ulvesæter. Foto: Sbanken

Det er snart 20 år siden Sbanken (som den gang kalte seg Skandiabanken) lanserte banktjenester i Norge. De hadde ikke et etablert filialnett i Norge og kunne satse på nettbank for alle penga. Med effektive prosesser i bakkant, kunne de også kutte gebyrer og avgifter, og ble raskt populære i mange kretser.

Sommeren for to år siden kunngjorde banken at tiden var kommet for å levere banktjenester også til «frie yrker, gründere, freelancere og konsulenter», og planen var å lansere dette i første halvdel av 2018.

– Vi vil gjøre brukeropplevelsen så lik vår privatbank som mulig. Den skal være enkel, og vi skal bygge den fra bunnen av. Nå intervjuer vi firmaer som er i målgruppen og finner ut hvor enkelt vi kan gjøre det, sa daværende daglig leder i banken, Magnar Øyhovden, til Shifter i 2017.

Deretter ble det stille mens banken satte i gang med nettopp det.

Sniklansert i sommer

Både første og andre halvdel kom og gikk uten noen lansering, men tidlig i våres begynte det imidlertid igjen å komme bedriftsbank-lyd fra det som nå heter Sbanken: Tusener hadde satt seg på venteliste for å bli bedriftskunder, og i mars begynte disse å motta invitasjoner til å åpne konto. Denne sniklanseringen har fortsatt gjennom sommeren, og Sbanken melder om god mottakelse:

– Det er dyrt og lite brukervennlig å være bedriftskunde i andre banker. Kundene våre ønsket seg en like enkel og rimelig bank som de hadde privat, sier Vegard Erstad som leder bankens satsing på bedriftsbank fra Bergen.

– Hos oss kan du opprette kontoer med et tastetrykk og enkelt administrere roller i nettbanken. Videre er det selvsagt gebyrfritt å betale, og alle får beste innskuddsrente fra første krone, sier Erstad.

Helt ny løsning

Han forteller også at banken nå blir den første banken i Norge med en bedriftsløsning som er skreddersydd for små bedrifter og investeringsselskaper. Bedrifter kan enkelt bli kunde på nett og får umiddelbart tilgang på basis banktjenester. Undertegnede har forsøkt det selv, og kan skrive under både på at det ikke er særlig vanskelig og knapt tar et kvarters tid.

– Vi har siden oppstarten for snart 20 år siden tatt kampen for at privatkunder skal få en enklere og billigere bankhverdag. Nå tar vi opp kampen på vegne av bedriftskundene som altfor lenge har måttet forholde seg til overkompliserte og dyre løsninger. Vi skal være den vennlige rebellen som utfordrer de store, sier Erstad.

Han forteller også at Sbanken jobber for at bank og regnskap skal gå hånd i hånd. Derfor jobber de ikke bare med å få på plass sømløs integrasjon mot de store skybaserte ERP-systemene, men også med å legge til rette for at regnskapsføreren din kan få en egen rolle i bedriftens nettbank.

– Sammen med en enkel plattform for handel av verdipapirer er dette på toppen av prioriteringslisten for videreutvikling av banken i 2019, sier Erstad.

---