Musikk for regnskapsførere

Musikk kan berøre så mange og handle om så mye. La oss slå et slag for musikk som handler om regnskapsfaget – med en egen spilleliste.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
MUSIKK I ALLES ØRER: Regnskapskunstens irrganger har generelt figurert altfor lite i musikktekster (Illustrasjonsfoto: Unsplash/Power Digital Marketing)

Til alle tider har mennesker laget musikk om tilværelsens små og store mysterier: Kjærligheten, livet, døden og så videre. Et mysterium som derimot har blitt henimot konsekvent neglisjert av sangtekstforfattere opp gjennom historiens løp, er regnskapskunstens mangeslungne irrganger.

Mange trodde lenge at Thomaso Albinoni skulle bli førstemann ut, men så viste det seg at hans vakre musikkstykke likevel ikke fikk tittelen Celebre Disagio. Valget falt isteden på Celebre Adagio, og ingen har hittilt motbevist hypotesen om at det er derfor denne ellers vakre melodien nå stort sett er forbeholdt begravelser.

Langt mer underholdende var det da Monty Python innledet filmen The Meaning of Life med en liten forfilm om regnskapsavdelingen i et britisk forsikringsselskap. Handlingen går ut på at de løsriver seg fra sine nye og hensynsløse eiere i Very Big Corporation of America, og kaster anker mens de triumferende fremfører Accountancy Shanty på tradisjonelt sjømannsvis.

Regnskap representert

Selv om det vitterlig er langt mellom dem, viser et dypdykk i Spotify faktisk en viss forekomst av musikkstykker som har økonomiske, finansielle eller til og med regnskapsfaglige begreper i tittelen (og da har vi unngått sanger som simpelthen bruker ordet «penger» eller tilsvarende i tittelen).

Likevel kan tematikken knapt sies å ha vært en katalysator til noen musikalsk kometkarriere, så svært få av artistene på listen er hva man kan kalle kjendiser – og blant de som er kjendiser, har få (om noen) skapt navnet sitt gjennom regnskapsfaglig musisering. Men vi fant faktisk tilstrekkelig mange slike låter til at vi kunne lage en offentlig tilgjengelig Spotify-liste av dem.

Her er det noe for fans av de fleste musikalske genre – rap, funk, elektronika, blues og mye annet. Genremessig representerer nok det norske black metal-bandet Emperor et ytterpunkt med «sangen» The Acclamation of Bonds, utgitt i 1997. Nå skal det godt gjøres å få med seg stort av teksten i denne «sangen», så redaksjonen iler til med å tilstå at det hefter betydelig usikkerhet ved hvorvidt vi virkelig har med en lovprising av dette finansielle instrumentet å gjøre.

For å opprettholde en viss representasjon av norsk musikk – og for å gi spillelisten et aldri så lite skjær av regnskapspåført grønnmaling – avrundes spillelisten med Black Debbaths Drastiske miljøtiltak i tolvte time (ingen sjelden desemberforeteelse i selskaper som plutselig kommer på at det snart er på tide å lage miljørapport igjen).

SANG ARTIST
Accountancy Shanty Monty Python
Balance Sheet The Dirty Truckers
The Accounter Thomas Fonnesbæk
Credit Tower of Power
Accounting for Dummies Crunchy Attics
Assets Biometrix
Balance Sheet Buckley Ward
All Accounts Payable Spalding
The Acclamation of Bonds Emperor
Equity Dedekind Cut
Accounts Receivable Rococoa & Toast
Road to Insolvency The Mendoza Line
In The Balance Trial
Profits and Losses ARTAN
Assets vs. Liabilities KING DEV
Balance Sheet of Memories Second Floor Orchestra
Release the Bonds Obzene
Wizard of Finance Parliament
Finance Funk Dan Mason
Romance Without Finance Little Feat
Drastiske Miljøtiltak i Tolvte Time Black Debbath
Write Off Mistabishi
Kredit Olexesh, YONI

Finn listen her eller søk etter «Musikk for regnskapsfolk» i Spotify.

Noen vi har glemt?

Send oss dine forslag!