Seks filmer alle regnskapsførere må se

Her er et halvt dusin filmer du som regnskapsfører kan kose deg med på årets første dag.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Synes du filmene fremstiller regnskapsføreren riktig?

I Regnskap & Økonomi sin liste over filmer regnskapsførere bør se på late dager, har vi samlet filmer som enten handler om regnskapsføring eller der en av hovedrolleinnehaverne er regnskapsfører. Synes du filmene fremstiller regnskapsføreren riktig? Uansett, god underholdning er det! 

The Accountant (2016) 

Christian Wolf, spilt av Ben Affleck, er et mattegeni som heller forholder seg til tall enn mennesker. Han jobber i et lite selskap, men på si er han frilans-regnskapsfører for verdens farligste kriminelle miljøer. Når Finanstilsynet får nys om hans ugjerninger, tar han på seg lovlig arbeid som regnskapsfører for et robotikkselskap. Det skal vise seg at heller ikke dette selskapet har kun rent mel i posen … 

Filmens moral: Følg god regnskapsføringsskikk. 

The Shawshank Redemption (Frihetens regn) (1994) 

Denne klassikeren portretterer historien om regnskapsføreren Andy Dufresne (Tim Robbins), som blir feilaktig dømt til fengsel for drapet på hans kone og hennes elsker. Gjennom filmen følger vi Andys forsøk på å overleve det brutale fengselslivet ved å benytte sine økonomiske ferdigheter. Blant annet hjelper han fengselsbetjenten med skattemeldingen. 

Filmens budskap: Også fengselsbetjenter må følge god regnskapsføringsskikk. 

The Untouchables (1987) 

Denne dramafilmen er inspirert av sanne hendelser og dreier seg om jakten på Al Capone. Etter flere forsøk på å fange ham, var det endelig en regnskapsfører, Oscar Wallace (Charles Martin Smith), som satte den berømte gangsteren bak lås og slå. Hvorfor? På grunn av skatteunndragelse.  

Filmens poeng: Ikke undervurder regnskapsføreren! 

Stranger Than Fiction (2006) 

Harold Crick (Will Ferrell) elsker tall. Han teller når han pusser tennene og antall skritt han tar fra leiligheten til bussholdeplassen. Den perfekte regnskapsføreren, vil noen si. Livet til Harold snus imidlertid opp ned når en stemme i hodet begynner å fortelle ham om livet hans. Dette får ham til å oppdage at han er hovedpersonen i en roman forfattet av Karen Eiffel (Emma Thompson). Romanen er fortsatt ikke ferdig skrevet, og Harold bekymrer seg over at forfatteren er beryktet for å ta livet av karakterene på de mest kreative måter. 

Filmens lærepenge: Livet dreier seg om mer enn tall (eller?). 

Hitch (2005) 

lbert Brennaman (Kevin James) er en sjenert og stille regnskapsfører som er desperat etter å vinne hjertet til kunden sin, Allegra Cole (Amber Valletta). Allegra er en rik og suksessfull forretningskvinne, og er, ifølge hovedrollen, utenfor hans liga. Han bestemmer seg derfor for å få hjelp fra selveste «dating-doktoren», Alex «Hitch» Hitchens (Will Smith).  

Denne komedien bekrefter det vi allerede vet; regnskap er sexy! 

Ghostbusters (1984) 

Louis Tully (Rick Moranis) er nerd med stor N. Han er regnskapsfører, bruker konstant et par store briller som dekker mesteparten av ansiktet, og har en heller klosset personlighet. Louis er hodestups forelsket i naboen sin, Dana Barrett (Sigourney Weaver), og i en bisarr hendelse som innebærer at de begge er besatt av demoner, klarer Louis å vinne hjertet til Dana. Dessverre for Louis, kan ingen av dem huske romansen ved filmens slutt. 

Filmens budskap: Regnskapsførerne redder verden.