Viktig å heie frem engasjerende og inspirerende kollegaer

Samtlige Årets Overskudd-vinnere hittil opplevde prisen både som en hyggelig overraskelse og en stor ære, og ser den samtidig som viktig for hele bransjen. De oppfordrer derfor alle til å nominere sine mest engasjerte og inspirerende kollegaer til Årets Overskudd.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Bente Sjøbakk, som var den første til å bli kåret til Årets Overskudd i 2017, intervjues her av konferansier Hasse Hope. Til venstre medkonfransier Erik Solbakken og finalist May-Britt Westreng.

I forbindelse med oppkjøringen til Overskudd 2021 oppfordrer Regnskap Norge alle sine medlemmer til å nominere sine beste kollegaer til prisen Årets Overskudd.

Dette er en pris som deles ut til ansatte som er miljøskapende, har pågangsmot og bidrar til å løfte bransjen til nye høyder.

– Stor overraskelse!

Bente Sjøbakk var i september 2017 den første til å bli kåret til Årets Overskudd. Det er en opplevelse hun ser tilbake på med stor glede.

For meg som var veldig fersk i faget ga det meg en viktig pekepinn på at jeg hadde en plass i bransjen.

Bente Sjøbakk, Årets Overskudd 2017

– Det var jo en veldig stor overraskelse, og en veldig hyggelig anerkjennelse å få. For meg som var veldig fersk i faget ga det meg en viktig pekepinn på at jeg hadde en plass i bransjen, og at min innsats kunne være med på å ta bransjen litt videre, sier Sjøbakk i dag.

– Prisen er veldig godt egnet til å fremheve folk som ønsker å utvikle bransjen. Mange av kundene ser fremdeles på oss som «bare» en bokfører, så det er veldig viktig å vise at vi kan levere på veldig mye mer – at vi kan utvikle oss med de digitale løsningene som vokser frem, slik at regnskapsyrket kan eksistere og blomstre også fremover, sier Sjøbakk.

– Viktig anerkjennelse

Linn Murray vant i 2018, og hun er helt enig med Sjøbakk i at dette var en hyggelig overraskelse.

Det var hyggelig å bli sett for at jeg står på til jeg slår knute på meg!

Linn Murray, Årets Overskudd 2018

– Jeg ble også veldig overrasket. Nominasjonen var jo en viktig anerkjennelse fra både daglig leder og fra kollegene for jobben jeg gjør – det var hyggelig å bli sett for at jeg står på til jeg slår knute på meg, sier hun nå.

– Det som er artig er at det i årene etterpå har dukket opp i mange forskjellige sammenhenger, selv langt utenfor regnskapsbransjen. Det har vært en ganske fin ting for meg i min jobb, og jeg mener det er viktig også at Regnskap Norge synes utenfor bransjen.

Murray understreker også at premien – en dag med konsulent Morten Nilsen fra Not Yet AS – var veldig fin.

– Det var spesifisert at den som vant kunne bruke ham på seg selv eller på bedriften, så da gjorde jeg begge deler – halve dagen på meg, den andre halvparten på bedriften. Det ble veldig bra, gliser Murray.

– Ga stolthet og samhold

I 2019 gikk prisen til Bjørg Dalane, som var så heldig å ha med seg alle kollegene i salen da prisen ble presentert.

– Det var jo fantastisk morsomt! Bare det å bli nominert av kollegene sine til en sånn pris, er jo en anerkjennelse som betyr veldig mye, og så blir man jo veldig ydmyk og takknemlig av å bli plukket ut blant så masse dyktige folk, sier Dalane.

Dette ga både stolthet og samhold til hele kontoret – sånt er jo ikke noe man er alene om!

Bjørg Dalane, Årets Overskudd 2019

Hun forteller at det allerede før hun ble nominert var planlagt at hele kontoret skulle dra på arrangementet, og at kvelden endte opp med å bli veldig fin og viktig for bedriften.

– Dette ga både stolthet og samhold til hele kontoret – sånt er jo ikke noe man er alene om!

Også hun understreker betydningen av prisen, som i deres tilfelle var rådgivning fra konsulentselskapet Solid Utvikling AS.

– Vi hadde en samling med dem hvor hele kontoret var med, hvor vi snakket om dette med hvordan vi kan ble mer rådgivere, hvordan vi kan føre en bedre dialog med kunden og hva det betyr for tjenestetilbudet vårt. Det var så nyttige diskusjoner at vi siden har gjennomført et mer omfattende prosjekt i egen regi etterpå, med 3-4 samlinger over ganske lang tid. Det ble et springbrett til videre utvikling for oss, og på den måten ble jo dette rett og slett et bidrag til økt overskudd – bokstavelig talt, sier Dalane.

– Bare å nominere ivei!

De tre er alle hjertens enige om at dersom du har en kollega som absolutt kunne fortjent en slik påskjønnelse, så er det bare å gjøre det:

– Det er bare å nominere i vei!