Regnskap Norge forklarer: Skatte- og avgiftsendringene i statsbudsjettet 2023

Arbeidsgiveravgiften og elbilmomsen er blant endringene som Regnskap Norges eksperter i mva og skatt går grundig igjennom i denne ekstra podcast-episoden.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Jørgen Strøm-Andresen, fagansvarlig skatt, og Sebastian Brodtkorb, fagansvarlig MVA, redegjør blant annet for endringene knyttet til arbeidsgiveravgiften og elbilmomsen.

Næringslivet beskattes hardt med skatte og avgiftsendringene som foreslås i statsbudsjettet for 2023. Det er Regnskap Norges eksperter innen mva og skatt enige om.

I denne ekstrasendingen går Sebastian Brodtkorb, fagansvarlig MVA, og Jørgen Strøm-Andresen, fagansvarlig skatt, grundig igjennom endringene som er foreslått i regjeringens budsjett.

Statsbudsjettet som ble lagt frem 6. oktober innebærer flere vesentlige endringer. Blant annet foreslås det å innføre ekstra arbeidsgiveravgift på 5 prosent for lønn over 750.000 kroner i 2023. Regjeringen foreslår også å innføre moms på elbiler som overstiger en kjøpesum på 500.000.

Arbeidsgiveravgiften, elbilmomsen, personskatt, utbytte- og formueskatten, moms og elektroniske nyhetstjenester og generell merverdiavgiftsplikt på salg av fjernleverbare tjenester fra utlandet er blant endringene som blir forklart av de to ekspertene.

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify    

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts    

Hør Regnskap Norge-podden på PC