Regnskap Norge-podden: – Jeg er på ingen måte redd for Fiken

Det sier Fredrik Aars-Rynning, daglig leder og autorisert regnskapsfører i Skatt & Regnskap AS.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Fredrik Aars-Rynning er daglig leder og autorisert regnskapsfører i Skatt & Regnskap AS. Virksomheten betegner seg som et kompetansehus.

Som en av de store bransjeutfordringene nevner Fredrik gjør-det-selv-programmer. Han er imidlertid tydelig på at han ikke frykter utviklingen. 

 Du har jo gjør-det-selv-systemer som for eksempel Fiken, som er et kjempebra system for små bedrifter i oppbyggingsfasen. Jeg synes det er veldig bra at vi har Fiken og andre gjør det selv programmer. Det er 600 000 bedrifter i dette landet. Er du en liten bedrift, så har du andre ting å bruke pengene på enn å bruke 10 000 på regnskapsfører i måneden. 

Fredrik mener oppstartsbedrifter isteden kan bruke pengene på utvikle egen virksomhet. Han er sikker på at når virksomhetene når et visst omfang, så har de etter hvert bruk for regnskapsførerne.  

 Folk trenger dyktige fagpersoner. De trenger rådgivere. Og da kan de komme. Så om jeg er redd for Fiken og den utviklingen? På ingen måte! 

Se etter vekstpartnere 

Fredrik observerer at det blir stadig større enheter i bransjen som utvikler seg til å bli totalleverandører til kundene sine.  

– Om du driver et regnskapsforetak og sliter med å komme deg videre, så se etter samarbeidspartnere. Du ser at det er stadig flere som begynner å bli ordentlig store. Azets er blitt kjempestore og Sparebank 1 er blitt store. Så se deg om etter vekstpartnere.  

Fredrik forteller at Skatt & Regnskap AS er interesserte i være vekstpartnere for andre bedrifter og at de mottar en del henvendelser.  

– Det er utrolig stas. Jeg tror at det i tilfeller hvor et selskap har samme strategi som det vi har, og samme ambisjoner og grunnverdier, så er det utrolig fornuftig å gjøre ting sammen.  

Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Regnskap Norge, stiller spørsmål ved hvordan gründere vil stille seg til eventuelle fusjoneringer. 

– Det er alltid smertefullt å måtte gi fra seg deler av barnet sitt, men det er også kult å se barnet vokse – se det bli en dyktig leverandør og sette et fotavtrykk etter seg. Men det er klart at dette ikke er enkelt. Hadde det vært kjempeenkelt å drive business, så hadde vel alle drevet med det, sier Fredrik.  

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify    

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts    

Hør Regnskap Norge-podden på PC