Regnskap Norge-podden: Azets-sjefen om bransjens omdømme og mangfoldsledelse

Ifølge Runar Leite, adm.dir. i Azets Insight AS, er regnskapsbransjens omdømme sterkt, men bransjen oppleves som traust.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Regnskapsbransjen må samarbeide om omdømmebyggingen, sier Runar Leite, adm.dir. i Azets Insight AS.

Runar Leite mener omdømmet til regnskapsbransjen er sterkt og troverdig. Samtidig har det mye mer å gå på.

– Vi sitter hands-on og er tett på mange bedrifter. Vi har et vanvittig potensial knyttet til bransjens omdømme om vi bare viser frem hva vi faktisk bidrar med ute hos våre kunder. Vi må sette fokus på ringvirkningene av hva vår bransje gjør og merverdien vi er med på å skape.

Den største omdømmeutfordring er ifølge Azets-sjefen at bransjen oppleves som traust: – Vi må komme oss igjennom et generasjonsskifte. Vi snakker mye om digitalisering, kompetanse og kompetansehus. Det er mange unge som jobber i bransjen, og det går i et vanvittig tempo. Utfordringen er at vi må få flere unge inn som talerør i bransjen.

Når det kommer til studentene, mener Runar vi må selge inn bransjens tillit:

– Vi selger tillit. Det er vel ingen andre leverandører til hvilken som helst bedrift som har bedre tillit enn regnskapsføreren.

Det å samarbeide om omdømmebygging styrker alle, avslutter Runar. Det er mer enn nok til alle i bransjen – både når det gjelder kunder og studenter.

Mangfoldsledelse = lønnsomhet, innovasjon og vekst

– Hver enkelt medarbeider har et mye større potensial enn det du tror, sier Runar.

Azets-sjefen brenner for mangfoldsledelse. Runars mangfoldsreise startet da han for flere år siden påtok seg rollen som mentor for to flyktninger. Siden den gang har han sertifisert seg som mangfoldsleder og jobbet mye med diskusjonen rundt hva likestilling og mangfold er.

– Mangfold er så mye mer enn likestilling, og likestilling er mye mer enn kvinner og menn. Vi må se forbi det kjønnet vi er blitt tildelt og se potensialet i alle typer mennesker.

Runar bruker sin mangfoldskompetanse i sitt arbeid som leder. – Hvis jeg skal ha en utviklingssamtale med en kollega, så tar jeg med et par ekstra spørsmål: Hva har de ansatte i ryggsekken? Hvilken kompetanse og bagasje har du som vi ikke har sett? Hva er det vi ikke har fått tatt del i? Bare å snakke om det og høre om for eksempel hobbyer og språkkompetanse, gjør at vi ser bak det som ligger i stillingsbeskrivelsen. 

Ifølge Runar er det flere fordeler ved å jobbe med mangfold; lønnsomhet, innovasjon og vekst. Hans beste tips til hvordan komme i gang med mangfoldsledelse handler om kompetanse.

– Invester i kompetansebygging innenfor temaet. Det vil bidra til en felles forankring i språket. Når du har gjort det, så vil du begynne å tenke gjennom en handlingsplan og jobbe mer strukturert fremover. Gjennom denne handlingsplanen ville jeg deretter ha jobbet med kartlegging og gjennom kartleggingen legge til rette for å ta ut det potensialet.

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify    

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts    

Hør Regnskap Norge-podden på PC