Fagsupporten – din sparringspartner

Hvordan få mest mulig ut av fagsupporten? Hvem har tilgang? Hva er de merkeligste spørsmålene supporten har fått?

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Jan Arild Steen forteller at rådgiverne på Regnskap Norges fagsupport ofte fungerer som medlemmenes sparringspartner – også utenom det rent faglige.

Kan en bakers dårlige tenner regnes som en yrkesskade? Kan en person som driver med skogdrift fradragsføre et massasjebad? Dette er noen av spørsmålene som har ramlet inn i innboksen til Regnskap Norges fagsupport, forteller Jan Arild Steen, seniorrådgiver og autorisert regnskapsfører i Regnskap Norge.

Til daglig jobber Jan Arild blant annet med Regnskap Norges fagsupport og sertifiseringsprogrammer. Han opplever at henvendelsene på fagsupporten reflekterer nyhetsbildet. Akkurat nå dreier mange av spørsmålene seg om solcellepanel, hytte, hvitvasking, pensjon, kompensasjon, reise og autorisasjon.   

Bredden av henvendelsene er stor – fra de største byråene til de aller minste. Jan Arild erfarer at spesielt de minste kontorene har stor nytte av fagsupporten – også utenom det rent faglig. I flere tilfeller fungerer Regnskap Norges rådgivere som sparringspartnere, blant annet i personalsaker.

Fagsupporten jobber kontinuerlig med å forbedre tjenestene for medlemmene. Å gå fra telefon og epost til bruk av webskjema, er et av tiltakene. Ifølge Jan Arild handler det om å rute henvendelsene til rett fagperson for raskere og mer nøyaktige svar.

Ha med regnskapsfører fra starten

Jan Arild har selv bred erfaring som regnskapsfører og kjennskap til norsk næringsliv. Han forteller at mange som starter en virksomhet, venter for lenge med å skaffe seg profesjonell hjelp til regnskapet, og oppdager behovet først når de blir gjenstand for myndighetskontroll.

Én fordel med å føre regnskapet er et tettere forhold til tallene. Jan Arild oppfordrer likevel gründere til å ha med regnskapsfører fra starten. Regnskapsfaget er komplisert, og moms og skatt er områder det er krevende å følge med på. Ved å sette bort regnskap, eller deler av det, får gründeren mer tid til forretningsdriften.

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify    

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts    

Hør Regnskap Norge-podden på PC