5 kjappe med Åse L. Jakobsen

Lederen av og autorisert regnskapsfører i iTide Økonomi i Troms og Finnmark forteller om fusjonering og vekst.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Åse L. Jakobsen tror regnskapsførerne vil jobbe mer med rådgivning og veiledning i årene som kommer.

Hver måned gir vi en ny regnskapsfører fem spørsmål om arbeidshverdagen og bransjen. Takk til Åse L. Jakobsen, daglig leder og autorisert regnskapsfører i iTide økonomi, som svarer på denne utgavens 5 kjappe.

Hva opptar deg profesjonelt akkurat nå?

Vi har vært gjennom en fusjonsprosess med OK Bedriftsconsult AS i Nordreisa samt oppkjøp av portefølje fra Mecono AS i 2022, så i det siste har jeg jobbet med kvalitetskontroll på oppdragsnivå både internt og eksternt og ikke minst med å bli kjent med de nye kundene. Det er tidkrevende, men veldig hyggelig.

Hva har vært den største utfordringen for deg profesjonelt den siste tiden?

Det er nok av utfordringer, og en av de er å ha nok tid til å planlegge for det kommende årsoppgjøret i forbindelse med at Finale og Total Årsoppgjør fases ut om ett år og vi ønsket å komme i gang med nytt system så snart som mulig.

Hvordan har du løst utfordringen?

Det er ingen krise om vi bruker Finale og Total Årsoppgjør på deler av porteføljen enda neste år, så jeg har bestemt at vi starter med deler av porteføljen i nytt web-basert årsoppgjør. Kanskje vi tar alle når vi er i gang.

Del en positiv opplevelse fra jobben den siste tiden, og fortell hvorfor du har opplevd dette som positivt.

Vi har økt antall ansatte i året som er gått og er nå 26 ansatte fordelt på tre avdelinger: Skjervøy, Nordreisa og Tromsø. Det har vært veldig positivt!
Flinke mennesker som bidrar til at vi som selskap skal levere på alle måter, og ikke minst det ansvaret som hver enkelt tar. Det gjør meg glad, og jeg er imponert over hvordan de tar utfordringer på strak arm.

Beskriv regnskapsbransjen 5 år frem i tid

5 år fram i tid tror jeg at vi som regnskapsfører må bli enda mer fokusert på rådgivning og veiledning enn i dag. Da tenker jeg på IT kompetanse, fokus på bærekraft – som vi selv må få bedre kompetanse på, samt at vi må være controllere på en annen måte enn i dag.

Det ligger masse artige oppgaver foran oss!