Faglig tyngde i trygt fellesskap

Første kull til Regnskap Norges sertifiseringsordning i lønn og HR-administrasjon ble tidlig fulltegnet, og tilbakemeldingene har vært gode. Nå forberedes andre kull, med oppstart i mars.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Illustrasjon: Freepik.com

Hilde Stensland Elvestuen er HR-ansvarlig og leder Regnskap Norges fagsupportavdeling. Hun forteller om stor etterspørsel etter kurset som leder frem til sertifisering innen lønn og HR, og om gode tilbakemeldinger fra programmets første kull.

– Vi ser at det er behov for å styrke og dokumentere lønns- og HR-kompetanse flere steder. Interessen er stor både hos virksomheter og regnskapsbedrifter, selv om det hittil har truffet aller best hos sistnevnte, sier Elvestuen.

Deltakerne på første kull har fortalt at de ble overrasket over hvor nyttig det var å møte andre som jobber med de samme oppgavene og utfordringene som man selv har strevd med.

– Det er gjerne bare én eller noen få som håndterer denne typen tjenester på en arbeidsplass, og da er det naturlig at man faglig sett føler seg litt alene med slike oppgaver.

Da er det klart at den fellesskapsfølelsen man kan få på denne typen kurs blir viktig, og den styrkes jo også parallelt med den faglige nivåhevningen, sier hun.

Elvestuen forteller at Regnskap Norge tar med seg alle erfaringer fra dette første kurset videre til kull 2, som har oppstart i mars 2020. Det vil neppe bli snakk om de store endringene, for tilbakemeldingene peker som sagt i retning av at Regnskap Norge har truffet godt.

– Akkurat nå er det fremdeles noe ledig igjen på neste kull, men antall plasser er begrenset. Blir etterspørselen veldig stor, vil det nok settes opp flere kull senere, men akkurat nå er det ikke besluttet noe, sier Elvestuen.

---

Fakta: Regnskap Norges sertifisering innen lønn og HR-administrasjon

Programmet strekker seg over ett år og avsluttes med en egen sertifisering. Utdanningsløpet er utviklet i tett samarbeid med bransjen, og legger vekt på å bringe læringen fra samlinger inn i arbeidshverdagen for å gjøre deltakerne enda dyktigere i sin rolle.

Programmet er modulbasert og består av 5 samlinger på 2 eller 3 dager, hvor deltakerne jobber både teoretisk og praktisk med gruppeoppgaver og casetrening.

Mellom samlingene skal deltakerne gjennom nettkurs og nettbaserte tester. Utdanningsløpet avsluttes med en nettbasert sertifiseringstest med case og oppgaver fra pensum.