Nettpublikasjoner for internasjonalt anlagte regnskapsførere

For deg som vil utvikle/vedlikeholde språkkunnskapene eller henge med på utviklingen i kundenes markeder, kan det finnes publikasjoner som tar for seg faglig relevante forhold. Her er en liste over noen av dem.

Del
Sett deg til rette i godstolen og finn frem din internasjonale favorittblekke. Linkene her går til den digitale versjonen, men flere av dem utgis ennå på papir. (Foto: Unsplash.com/Priscilla Du Preez)

Floraen av «fagblekker» for oss i regnskapsbransjen er ikke den største her hjemme.

Mens vi venter på at dette skal gå over, kan det kanskje være interessant å skue utenfor grensene for en titt på hvilke bransjepublikasjoner de har der:

USA

Alt er, som munnhellet sier, stort i Amerika. Det gjelder også utvalget av bransjepublikasjoner for tallknusere. Det må imidlertid være tillatt å påstå at bakmennene og -kvinnene ser ut til å ha sterkt begrensede evner hva angår kreativitet i navngivningen av disse publikasjonene, men da burde det jo ellers være lett å forstå hva man kan forvente seg sånn rent innholdsmessig.

Accounting Today: Legger opp til å være en publikasjon for alle som hjelper småbedrifter og selvstendig næringsdrivende med regnskap, skatt, revisjon, økonomisk planlegging og annen rådgivning. Lager også podcast og webinarer, og har en base med white papers om ulike ting.

Journal of Accountancy: Denne publikasjonen har visstnok hovedsete i Durham, North Carolina, og tar for seg spørsmål innen blant annet teknologi, skatt og avgift, drift av regnskapsforetak og økonomisk rapportering.

The CPA Journal: Denne (visstnok prisvinnende) månedspublikasjonen utgis av The New York State Society of CPAs, som vel nærmest må være å regne som et «lokallag» av Regnskap Norges søsterorganisasjon i USA. Publikasjonen har mer enn 85 års historie, og skal være ganske anerkjent i sin nisje.

CPA Practice Advisor: Dette begynte som et programvare- og teknologimagasin tilbake i 1991, men er nå et «mediehus» som tilbyr papirmagasin, podcast, nettutgave og annet. De dekker forhold innen regnskap, lønn, skatt, teknologi, rådgivning og revisjon, og har en egen seksjon om hvordan drive (og eie) eget regnskapsforetak.

Going Concern: Litt mer «sassy» og hardtslående i formuleringene, er dette en nettpublikasjon som går «De fire store» tettere på klingen. Seneste utgave går særlig hardt til verks mot EY, men det ser ut til at dette magasinet har syrlige kommentarer nok til de fleste.

England/UK

Accountancy Daily er en britisk publikasjon som har spesialisert seg på teknisk analyse, nyheter og kommentarer om skatte-, regnskaps- og revisjonsspørsmål. I tillegg til nettsiden sin, tilbyr de daglige nyhetsbrev og en database med nøkkeltall på ulike områder.

International Accounting Bulletin henter internasjonale nyheter fra mer enn 40 B2B-nettsteder som inngår i et nettverk ved navn Verdict. Det bakenforliggende selskapet har hovedkontor i England, men nyhetene hentes fra hele verden – i skrivende stund preges forsiden av nyheter fra blant annet England, Irland og Brasil.

AccountingWEB: Dette skal være Englands største uavhengige medium for regnskapsførere og økonomirådgivere, med både in-house og foretaksansatte som målgruppe. Her er både faglige råd og kommentarer om hvordan man best driver egen geskjeft, ispedd nyheter fra både hist og her.

Financial Accountant: Dette er magasinet til the Institute of Financial Accountants, en britisk-australsk organisasjon som ble stiftet så langt tilbake som i 1916(!) og som er åpen for alle som jobber i eller for SMB-segmentet.

Skandinavia

Tidningen Balans er absolutt verd å få med seg for alle regnskapsforetak som har kunder med virksomhet i Sverige. Denne prisvinnende publikasjonen tar for seg næringslivsnyheter fra en regnskapsførers perspektiv, med ekspertkommentarer, debattinnlegg og annet relevant innhold.

Tilisanomat dekker regnskapsrelatert nytt i Finland, og selv om de fleste av oss nok vil trenge litt hjelp fra Google Translate for å skjønne innholdet, er det absolutt mye relevant stoff her. Regnskap Norges finske søsterorganisasjon er ansvarlig utgiver. Hvis du bruker Google Chrome som nettleser, kan denne ekstra-appen være en riktig så nyttig plugin å ha på plass)

Cereda er søsterorganisasjonen til Regnskap Norge i Danmark. De har ingen publikasjon som sådan (foreningen drives på frivillig basis), men hvis du lurer på noe konkret, kan det hende at du kan finne informasjon om det på dette nettstedet.

Europa/Verden for øvrig

Accountant.nl: For alle som ønsker å holde seg informert om regnskapsmessige nyheter i Holland, kan denne publikasjonen fra Regnskap Norges hollandske søsterorganisasjon være riktig så nyttig. (bruk samme plugin her som på Tilisanomat).

Buchhaltung.net: Selv de som ikke behersker tysk, kan bruke dette nettstedet som et «blast from the past»: De nettstedene de fleste av oss frekventerer her til lands, har ikke sett sånn ut på minst et tiår (og mest sannsynlig to).

Zeitschrift für Internationale Rechnungslegung: Dette tyske nettstedet kan fort ha benyttet samme webdesigner som det forrige, men ser ellers ut til å kunne by på relevant fagstoff – selv om det neppe kan sies å være fremstilt på en lett tilgjengelig måte.

In the Black: Denne australske publikasjonen tar for seg business, finans og regnskapsføring, og krydrer det med noen analyser og litt stoff om bedriftsledelse på toppen. Hovedpublikasjonen kommer ennå på papir, men nettversjonen har noe innhold derfra – med video, podcaster og annet i tillegg.