Dansk søsterorganisasjon besøker Regnskap Norge

Cereda reiser hjem med mye inspirasjon fra den norske regnskapsbransjen og deres bransjeforening.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Regnskap Norge, som siden stiftelsen har vært opptatt av kvalitet og kompetanse, deler erfaringer med Cereda, vår søsterorganisasjon i Danmark.

Cereda er en bransjeorganisasjon innen regnskap og økonomi i Danmark. Organisasjonen har 500 medlemmer og vokser raskt. Cereda ivaretar medlemmenes interesser, styrker deres virksomhet og profilerer bransjen.  

Nylig ble Cereda fullverdig medlem av Nordic Accountant Federation, og slår seg derved sammen med nordiske søsterorganisasjoner som setter kvalitet og kompetanse høyt.  

Kvalitet og kompetanse 

Hensikten med danskenes besøk var å trekke veksler på erfaringene til Regnskap Norge og regnskapsbransjen i Norge. Ett av Ceredas mål er å være garantist for kvalitet og kompetanseutvikling. Det vil de gjøre ved å stille krav om at medlemmene er sertifisert, godkjent eller autorisert innenfor deres faglige områder og at de etterutdanner seg.  

Kvalitet og kompetanse sitter i Regnskap Norges ryggmarg. Fra stiftelsen i 1969 har foreningens intensjon vært å høyne bransjens nivå og gi kundenes sikkerhet. Etter over 20 år med iherdig innsats fra foreningens side, ble lov om autorisasjon av regnskapsførere innført i 1993. Siden har medlemskap i Regnskap Norge krevd autorisasjon.  

NAF vokser 

Cereda har lenge hatt rollen som observatør i NAF, men ble for kort tid siden innviet som fullverdig medlem.  

NAF er en sammenslutning av nordiske regnskapsorganisasjoner i Sverige, Finland og Norge, og nå Danmark. Hensikten med NAF er å gi informasjon om næringens rammevilkår i de nordiske landene. Organisasjonene i de tre opprinnelig landene fremmer høy faglig og etisk standard blant regnskapsførere. Det er derfor naturlig og gledelig at Cereda og Danmark er representert i samarbeidet.