Er regnskap kjedelig?

Neppe. Problemet er bransjens omdømme, ifølge ukens podcast-gjest som spår en lysende fremtid for regnskapsføreren – et yrke det er stort behov for.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Hvorfor velge regnskap? – Det er flust av jobbmuligheter, sier Kjell Ove Røsok. I tillegg er kompetansen du får fra spesialisering i regnskap noe du trenger i mange yrker.

Kjell Ove Røsok er førsteamanuensis ved institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap på NHH og leder for UHR-Økonomi og administrasjons (Universitets og høgskolerådet) nasjonale fagorgan for regnskaps- og revisjonsfag. Han har en doktorgrad fra NHH (2016) og forsker på finansregnskap sett opp mot prosessen for standardsetting innen regnskap.

Så hvorfor anbefaler Kjell Ove studenter å velge regnskap som studieretning?  

– Det er flust av jobbmuligheter, sier han. I tillegg er kompetansen du får fra spesialisering i regnskap noe du trenger i mange yrker: – Faktisk har noen av de mest profilerte investorene i verden sagt eksplisitt at regnskap var det nyttigste faget de hadde på skolen, påpeker han.  

Regnskapet er et kommunikasjonsverktøy 

Regnskapets hensikt er ifølge Kjell Ove å være et godt kommunikasjonsverktøy som forteller noe om en bedrift. Regnskapsførerens oppgave er i tillegg til å produsere regnskapet, å gjøre det forståelig for kundene.  

Teknologien automatiserer bort enkelte rutineoppgaver og frigjør tid for regnskapsføreren. Førsteamanuensisen anbefaler regnskapsførerne å bruke denne tiden til å produsere informative regnskap som kundene forstår.  

Utfordrende omdømme 

Det er skrikende etterspørsel etter regnskapsførere. Men så er det dette med å få studenter til å velge denne retningen. – Veldig mange velger andre retninger, gjerne innen økonomi, men ikke regnskap og revisjon, forteller Kjell Ove og fortsetter: – Men så ender de opp med regnskap og revisjon. Kanskje nettopp på grunn av det skrikende behovet?  

Kjell Ove tror at problemet er yrkets omdømme: – Mange tror det rett og slett er kjedelig med regnskap og revisjon. Det er en skute som det er vanskelig å snu.  

Så hva er løsningen? Automatisering? Eller kanskje tittelendring? Hør førsteamanuensisens tanker i episoden.

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify    

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts    

Hør Regnskap Norge-podden på PC