Historisk nordisk samling hos Regnskap Norge

For første gang er Danmark representert som fullverdig medlem i Nordic Accountant Federation (NAF).

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
NAF-styret på plass hos Regnskap Norge. Fra høyre: Roland Sigbladh (Srf konsulterna), Jari Seppä (Taloushallintoliitto), Peter Skjerning (Cereda) og Rune Aale-Hansen (Regnskap Norge).

Vårens NAF-samling denne uken var historisk. Cereda, en bransjeorganisasjon innen regnskap og økonomi i Danmark, deltok for første gang som fullverdig medlem. Organisasjonen har 500 medlemmer og planlegger å snart presentere en bransjestandard. Cereda ivaretar medlemmenes interesser, styrker deres virksomhet og profilerer bransjen.  

NAF består allerede av regnskapsorganisasjonene i Sverige, Finland og Norge. Cereda har lenge hatt rollen som observatør i NAF, men er nå i selskap med nordiske søsterorganisasjoner som setter kvalitet og kompetanse i førersetet. 

Gjennomgang av strategi

Under samlingen ble NAFs strategi gjennomgått. Hensikten med NAF er å samarbeide om fremtidige behov, dele kunnskap og erfaring, utveksle ideer på et nordisk nivå og ivareta fellesinteressene til NAF-medlemmene.

Målet er at regnskapsførerne skal bli virksomhetenes nærmeste rådgivere og bransjen studentens førstevalg.

Ambisjonen er å styrke det nordiske arbeidet i tiden som kommer. Både når det gjelder å løfte bransjen, dele kunnskap og blant annet følge opp regelverk som kommer fra EU.

Et eksempel på nordisk samarbeid

Høsten 2021 lanserte NAF en nordisk standard for bærekraftsrapportering for små og mellomstore virksomheter (NSRS). Standarden er et godt eksempel på hvordan nordisk samarbeid ivaretar både regnskapsførernes og virksomhetenes fremtidige behov og fellesinteresser.

NAF har tidligere også utarbeidet en analyse av regelverk og initiativer fra EU knyttet til regnskapsbransjen. Denne analysen vil bli gjennomgått og oppdatert.