Hør på podkast i sommer

Trenger du noe å lytte til på late feriedager? Regnskap Norge-podden er aldri langt unna.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Regnskap Norge-podden er for alle som er interesserte i regnskap og økonomi. Podden tar for seg aktuelle temaer innen samfunn, økonomi, næringsliv, teknologi, ledelse og bærekraft.

I strålende sol eller piskende regn, på vindstille dager eller dager med ulende nordavind, i innland eller utland, på kysten eller på fjellet, på båten eller på land – Regnskap Norge-podden er tilgjengelig hele sommeren.

Her har vi samlet de siste 5 episodene for deg:

Regnskapsføreren er bedriftens mann eller dame

Regnskapsføreren kontrollerer ikke bedriftene. Hen sitter på innsiden, bidrar til beslutningstakingen og utvikler virksomhetene. Det sier Ingebjørg Harto, styreleder i Regnskap Norge. Hun ble nylig gjenvalgt til leder av styret under foreningens generalforsamling. I denne episoden prater hun med Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Regnskap Norge, om året som har gått og foreningens retning i årene som kommer.

Les mer

Moms – er det så komplisert?

Mva, moms, merverdiavgift – kjært barn har mange navn. Men en ting er sikkert; en vare kan ikke være både fritatt og pålagt moms. Det måtte også regjeringen etter hvert innrømme. Etter press fra blant annet Regnskap Norge, trakk de elbilforslaget. I denne podkast-episoden forklarer Regnskap Norges egen mva-ekspert, Sebastian Brodtkorb, regjeringens elbilforslag og andre aktuelle mva-saker.

Les mer

Slik takler du hersketeknikker

Har du opplevd å bli latterliggjort, skampålagt eller usynliggjort? Da har du kanskje blitt utsatt for hersketeknikker. Ukens podkast-gjest, Anne Marie Saxlund, er daglig leder i Sunn Ledelse. Hun har 20 års konsulenterfaring, hvor lederutvikling og konfliktløsning har vært fokusområder. I tillegg er hun kursleder for Regnskap Norges nye kursserie om personlig utvikling. I denne podcast-episoden gir Anne Marie Saxlund, daglig leder i Sunn Ledelse, tips til hvordan håndtere hersketeknikker og konflikter.

Les mer

Hvorfor digger Accountor regnskap?

– Debet og kredit er kjempemorsomt. Det jo der det starter. Regnskapsbransjen er en superspennende bransje. Å grave seg ned i tall, og ikke minst alt det som skjer innen utviklingen som digitalisering og den grønne reisen – det er så utrolig mye spennende. Derfor digger vi regnskap, sier Randi Helle i denne episoden. Hun er direktør for verdiøkende tjenester i Accountor. 

Les mer

Skatteekspert forklarer Carews tiltale om skatteunndragelse og Dæhlies skatteflukt

Når Regnskap Norges egen skatteekspert gjester podden, er det bare å sette seg godt til rette og skru opp lyden. I denne episoden tar Jørgen Strøm-Andresen grundig for seg høyaktuelle skattesaker som Carews skatteunndragelse, Dæhlies flukt fra formuesskatten, stortingsrepresentantenes skattefrie pendlerboliger, ny skattemelding for næringsdrivende og differensiert arbeidsgiveravgift.

Les mer