Hvordan rekruttere og beholde unge i bransjen?

Nettverk er tingen, ifølge denne ukens podcast-gjest.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Som daglig leder for eget regnskapsforetak, kjenner Katrine Jakobsen Solberg Arnkværn på rekrutteringsutfordringene. Hun tror at egne nettverk for unge er en del av løsningen.

Ukens gjest er Katrine Jakobsen Solberg Arnkværn. Hun er daglig leder, sivil økonomi og statsautorisert regnskapsfører i Vekstra PeTo AS. I tillegg har hun et ekstra stort engasjement for de unge i regnskapsbransjen.

Ifølge den unge bedriftslederen er det viktig å etablere egne nettverk for unge. Regnskap Norge har opprettet nettverket U35. Her er selvfølgelig Katrine selv engasjert. Hun forteller at ved å delta i nettverket, har hun alltid noen å ringe når hun har spørsmål.

Hør henne fortelle om hva du som deltaker får ut av å delta i U35, og, ikke minst, hvilken verdi nettverk for unge har for bransjen.

Næringslivets nærmeste sparringspartner

Som daglig leder for eget regnskapsforetak, kjenner også ukens gjest på rekrutteringsutfordringene. Egne nettverk kan bidra til at unge forblir i bransjen. Katrine mener også at bransjen må ta et felles ansvar: Det handler om hvordan bransjen omtaler seg selv, å være stolt av yrket og kommunisere verdien av jobben som gjøres.

Det er viktig å få frem at regnskapsfører faktisk er bedriftens viktigste sparringspartner.

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify    

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts    

Hør Regnskap Norge-podden på PC