Årets Overskudd 2022 om kvinnelig gründerskap og utviklingen i regnskapsbransjen

Ny regnskapsførerlov kan øke andelen kvinnelige toppledere i regnskapsbransjen. Det tror Linda-Mari Hatmosøy. Hør hvorfor i ukens podcast-episode!

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Ukens podcast-gjest er ingen ringere enn vinneren av Årets Overskudd 2022, Linda-Mari Hatmosøy.

Linda-Mari Hatmosøy er kommersiell leder og co-founder i Flytsona AS. Hun er også styremedlem i nettverket Kvinner i Næringslivet (KIN) og vinneren av bransjeprisen Årets Overskudd 2022. I denne ukens episode snakker hun om kvinnelig gründerskap og utviklingen i regnskapsbransjen.

Regnskap Norges lønnsundersøkelse viser at det er tilnærmet likelønn i bransjen. Samtidig viser den at flertallet av topplederne er menn, til tross for at det er flere kvinner enn menn i bransjen. Ukens gjest tror at ny regnskapsførerlov vil øke andelen kvinner i topplederstillingene. Linda-Mari er selv kvinnelig gründer og leder i regnskapsbransjen. Her deler hun sine erfaringer og gir tips til andre gründerspirer.

Sammen med vert, Rune Aale-Hansen, diskuterer også Linda-Mari utviklingen i regnskapsbransjen. Rekruttering, kompetanse, teknologi, rådgivning og kontroll er temaer som oppsummerer samtalen. Ifølge gjesten er den største utfordringen systemleverandører som snakker ned viktigheten av jobben som regnskapsføreren gjør.

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify    

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts    

Hør Regnskap Norge-podden på PC