E-guiden - et nytt tilbud til næringsdrivende

I Altinn er det lagt ut en e-guide for personer som vurderer å starte virksomhet i serveringsbransjen. Regnskapsførere med kunder i denne bransjen bør gjøre seg kjent med tilbudet.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

I Altinns omtale av e-guiden blir det sagt at guiden inneholder alt du trenger å vite om regelverk for å starte et serveringssted. Guiden er et felles initiativ fra offentlige myndigheter og serveringsbransjen.

Videre i omtalen vises det til at spørsmålene er mange for den som vil starte et nytt serveringssted, og det kan være krevende å holde oversikt over alle plikter og tillatelser. Serveringsbransjen er preget av mange små virksomheter med få ansatte og høy turnover, hyppige eierskifter og konkurser. Guiden har som formål å gjøre det enklere for etablerere fra inn- og utland å starte et utested på lovlig vis i Norge. 

For regnskapsførere med kunder i serveringsbransjen kan guiden gi nyttig innsikt i regelverk serveringsbransjen omfattes av, og ikke minst være fin å vise til overfor nye og eksisterende kunder som kan ha behov for å gjøre seg bedre kjent med kravene.

Du finner e-guiden her.