Hvordan skal jeg stemme?

Her gir vi deg en kort innføring i hvordan systemet for votering fungerer.

Regnskap Norge bruker systemet SmartVote for votering

Du kan benytte datamaskin eller mobil når du skal avgi din stemme. Du vil få både en epost og en SMS slik at du selv kan bestemme hvor du vil åpne systemet for votering.

En skjerm eller multiskjerm

  • Hvis du har to eller flere skjermer er det fint å ha Teamsmøtet med generalforsamlingen på den ene skjermen, og voteringen på en annen skjerm.
  • Hvis du bere har en skjerm anbefaler vi at du bruker den til Teamsmøtet, og at du foretar votering på mobiltelefon.

Pålogging

For å kunne bruke systemet til å stemme må du være logget på. Lenken du mottar inneholder allerede nødvendig informasjon så du trenger bare å klikke på knappen Login.

Ditt delegatnummer vises i øvre høyre hjørne (markert med gul farge på illustrasjon)

SmartVote01.png

Selve voteringen

Når det er på tide å stemme vil et panel med de riktige valgene vises. Valgmulighetene kan avvike fra illustrasjonen under.

For å stemme klikker man bare på ønsket valg, og hvis man ombestemmer seg kan man klikke flere ganger helt til votering lukkes. Da er det siste klikk som gjelder.

SmartVote02.png

Talerliste

Fra applikasjonen kan man melde seg på talerlisten med et innlegg eller en replikk. Man kan også avstå - det vil si frafalle sin forespørsel om taletid.

Det er i tillegg mulig å registrere seg på talerlisten med status "til forretningsorden". Det betyr at man har kommentarer til hvordan selve møtet eller valget gjennomføres. Det finnes en egen rød knapp for dette formålet.

Felles er at man etter registrering forholder seg rolig til man blir bedt om å ta ordet i Teams. Mer om dette i egen forklaring til hvordan man benytter Teams for generalforsamlingen.

Ved andre spørsmål

Ta kontakt med medlemsservice på telefon 23 35 69 00 eller på post@regnskapnorge.no.