Er Overskudd et bærekraftig arrangement?

Dette er et spørsmål som vi selvfølgelig ønsker å svare ja på. Overskudd er et stort fysisk arrangement og har derfor et klimaavtrykk når det kommer til transport, avfallsgenerering og annen ressursbruk. Når vi likevel velger å arrangere Overskudd som fysisk arrangement er det fordi vi mener at de positive bærekraftige aspektene veier opp for de negative.

Blant annet gir fysiske konferanser gir en unik mulighet til kunnskapsdeling og nettverksbygging, som igjen kan bidra til økt innovasjon og samarbeid. Videre gir dette oss som arrangør en unik mulighet til å samle bransjen på ett sted – en mulighet som vi anser som svært verdifull, og som vi håper også dere setter pris på.

Det er med andre ord viktig å opprettholde noen av de fysiske møteplassene. Derfor er det vår oppgave å implementere tiltak som effektivt minimerer arrangementets klimaavtrykk. Som Miljøfyrtårnsertifisert har vi også forpliktet oss til å sette miljøarbeid på agendaen. Vi har derfor tatt noen valg under årets arrangement, i håp om å styrke arrangementets bærekraft.

Vi har vært nøye i valg av samarbeidspartnere som legger stor vekt på bærekraft. Arrangementet avholdes på Thon Hotel Oslo Airport, som er en del av Olav Thon Gruppen – en aktør som aktivt arbeider for bærekraft. Her kan dere lese mer om hvordan Olav Thon Gruppen jobber med bærekraft, samt lese konsernets bærekraftsrapport.

Vår samarbeidspartner og eventarrangør, Kite Kommunikasjon AS, har også en sterk forpliktelse til bærekraft, og de inspirerer oss kontinuerlig til å tenke mer bærekraftig under planleggingen av Overskudd. Her kan du lese mer om hvordan Kite jobber med bærekraft.

I år som i fjor skal vi bærekraftsrapportere fra arrangementet. Denne omfattende prosessen involverer bruk av Green Producers Tool, et system som muliggjør rapportering på en rekke områder, inkludert tekniske aspekter, avfallshåndtering, reise til og fra arrangementet og annen ressursbruk. Dette gir oss en unik mulighet til å identifisere utfordringer og forbedringspotensialer, som vi deretter kan jobbe med å løse de kommende årene.

Å jobbe med bærekraft er en kontinuerlig prosess og vi vil gjerne høre fra deg når det kommer til bærekraft på Overskudd. Er det noe du oppdaget under arrangementet som vi kan bli bedre på? Send oss gjerne en e-post til prosjektleder Marlen Kaspersen, marlen@regnskapnorge.no