Program 2024

Også i år kan vi love spennende foredragsholdere, faglig påfyll rundt tidsaktuelle temaer og inspirerende og underholdende innslag. Med andre ord - et program fullt av overskudd!

Årets tema: Tradisjon og fornyelse - vår superkraft 

⭐ Hvordan berører bærekraft regnskapsbransjen

⭐ Utvikling i bransjen ved hjelp av teknologi og AI

⭐ Hvordan rekruttere de yngste - og beholde de erfarne

I tillegg til et solid faglig program blir det også mulighet til å more seg litt, spise god mat og møte utstillere og bransjekolleger. Dette blir et Overskudd du ikke vil gå glipp av!


Vi oppdaterer denne siden fortløpende

DAG 1 - TIRSDAG 10. SEPTEMBER DAG 2 - ONSDAG 11. SEPTEMBER

09.00 - 11.00 REGISTRERING OG SERVERING

11.00 - 17.00 FAGLIG PROGRAM

 • Velkommen v/Rune Aale-Hansen, adm. dir i Regnskap Norge og konferansier Siri Kristiansen

 • Næringsminister Jan Cristian Vestre åpner konferansen

 • Hvordan berører bærekraft regnskapsbransjen?
  Regnskapsfører er hele Norges økonomisjef! Hva ville du gjort om du var ansatt hos din kunde? Hjelpe til med bærekraft eller overlate dette til andre?
  - Hva er bærekraft, og hvordan skal SMB kunne levere på dette
  - Forventninger fra viktige brukere av bærekraftsrapporter fra SMB
  - Systemleverandørenes rolle
  - Bransjens erfaringer så langt

 • Utvikling i bransjen ved hjelp av teknologi og AI
  - Hvordan har regnskapsbransjen tatt i bruk teknologi og AI?
  - Hvordan fungerer en AI modell - praktisk demonstrasjon
  - API-er, hva er det og hvordan fungerer de?
  - Fra automasjon til kontroll
  - Vil AI/ChatGPT og annen teknologi kunne erstatte den erfarne regnskapsføreren?
  - Hva kan vi forvente fremover?

 • Pauser og messemingling

17.00 - 18. 00 PØLSER OG PILS

19.30 - APERITIFF OG FESTMIDDAG
Konferansier  er Cess (Cecilie Steinmann Nees). Under middagen blir det prisutdeling, underholdning og Feelgood Orcestra spiller opp til dans.

 

09:00 - 13.00 FAGLIG PROGRAM

 • Velkommen tilbake v/konferansier

 • Hvordan rekrutere de unge og beholde de erfarne?
  - Yngre arbeidstagere er særlig opptatt av den mentale helsen. De ønsker tydelige grenser, og balanse mellom jobb og fritid. De har ofte mye kompetanse, og innsikt i både rettigheter og egne behov.
  - Hvordan kan du som leder møte de unges forventninger til arbeidslivet? Vil du lykkes med å motivere dem? Vil du tiltrekke dem i rekrutteringen?
  - Hva vektlegger de erfarne, og hvordan beholde dem?
  - Hva skiller de unge fra de erfarne/eldre? Er det flere likheter? 

 • LinkedIn
  - Employeer branding og salg, skriving av stillingsannonser

 • Mental/psykisk helse
  - De ansattes wellbeing = attraktiv arbeidsgiver

 • Avslutningsforedrag  v/Harald Eia

 • Pauser og messemingling

13.00 - 14.00 LUNSJ OG AVREISE

 

Talere og foredrag

Siri Kristiansen er vår konferansier. Hun er kjent som komiker og radioprogramleder av bl.a. programmene P3morgen, Lørdagsrådet og Verdensherredømme, satireprogrammet Desken. Siri har også vært involvert i en rekke TV-program, bl.a. Huskestue, TV-versjonen av Lørdagsrådet og som vikar på Nytt på Nyt.

  Harald Eia 
Jan Christian Vestre er næringsminister i Jonas Gahr Støres regjering. Han er utdannet jurist, og var daglig leder i møbelprodusenten Vestre AS frem til han ble minister. Tidligere har han vært styreleder i gjenreisningen av Utøya, politisk rådgiver i Nærings- og handelsdepartementet, sentralstyremedlem i AUF og politisk rådgiver i AUF.
Foto:NTB Kommunikasjon/Statsministerens kontor
Cess - Cecilie Steinmann Neess Har på kort tid gått fra ung og lovende til å bli en av landets største komikerstjerner. Trives best på revyscenen, men er også kjent fra TV-programmer som Løvebakken og Brille, samt programleder for Gullruten i 2015. Hun utstråler en uimotståelig sjarme, en smittende spilleglede og snakker fritt, småfrekt og uanstrengt om alt mellom himmel og jord. 

Fredrik Fornes er LinkedIn-trener, journalist og gründer. Han ble i år rangert som den fjerde mest innflytelsesrike stemmen på norsk LinkedIn. Fredrik deler innhold om synlighet, rekruttering og markedsføring – og har over 15 millioner visninger av innleggene sine på plattformen. Han har samlet nærmere 40000 følgere og holdt nærmere 300 foredrag om plattformen for bedrifter over hele landet.

Sara Wilsgaard er fagansvarlig bærekraft i Regnskap Norge. Hun har lang erfaring innen bærekraft og sirkulær økonomi. Videre har hun bakgrunn som rådgiver innen næringspolitikk og leder for kommunikasjon, og ledet flere prosjekter og nettverk innen sirkulær økonomi. Sara er lidenskapelig opptatt av å drive positiv endring og innovasjon.

Hans Ellefsen er direktør for teknologi, innovasjon og bærekraft i Regnskap Norge. Hans var medlem av verdipapirlovutvalget under arbeidet med NOU 2023:15 om gjennomføring av direktivet for bærekraftsrapportering (CSRD). Hans er styreleder i Nordic Sustainability Reporting Standard (NSRS). Han er også medforfatter av bøkene "Regnskap og økonomistyring i sirkulære virksomheter" og "Innovasjonsboka - Fornyelsens kunst". Han er tidligere partner i PwC og EY.

Steve Cole er Product Manager i 24SevenOffice og har en forkjærlighet for anvendelse av teknologi i regnskap- og revisjonsbransjen. Steve er statsautorisert regnskapsfører og har mer enn 25 års erfaring som gründer av teknologivirksomheter.

Kamilla Vågen er fagansvarlig i ESG Trackr, et selskap som tilbyr systemer for både klimaregnskap og bærekraftsmåling for små og mellomstore virksomheter. Hun har vært med på reisen til ESG Trackr siden juni 2022, rett etter hun leverte sin master i økonomi. I tillegg er Kamilla statsautorisert regnskapsfører. I ESG Trackr får hun brukt erfaringene sine fra regnskapsbransjen når hun jobber i tverrsnittet mellom regnskap, økonomi, tech og bærekraft, noe hun selv beskriver som drømmejobben.
Vilde Vågsland er seniorrådgiver i Opinion og ansvarlig for UNG2024 – en av landets mest omfattende målgruppestudier om Generasjon Z. Hun er en erfaren foredragsholder og har holdt mer enn 100 foredrag om de unge på flere av landets største scener i løpet av de siste årene. 
Anne-Birgitte Høyerholt er COO og seniorrådgiver i Opinion, og har mer enn 20 års erfaring fra analyse, innsikt og som foredragsholder. Hun har flere års erfaring som leder med personalansvar og rekruttering, og hvordan beholde og utvikle dyktige arbeidstakere – både yngre og eldre. 

Bjørne Bjørnson lærer deg hvordan vi alle kan begynne å øke vår mentale velvære og prestasjon. Han deler historier om sin motgang, hvordan han gikk fra å være på topp til å bli sengeliggende i over ett år og utenfor arbeidslivet i nesten fire år på grunn av stress. Han lærer oss om hvordan vi som individer og kollektiv kan øke vårt nivå av lykke og verdiskapning gjennom å våge å jobbe med vår egen psykiske helse. Et foredrag for alle som ønsker å sette mental helse, selvledelse og livsmestring på agendaen.

 

 

 

 

 

Meld deg på her

Siden Regnskap Norge blir 55 år i 2024 tilbyr vi konferansepakken til kun kr. 5500,- 

Early bird-tilbudet varer frem til 18. juni.

Billetter