Ny betalingsløsning lansert

DNB har lansert løsningen regnskapsgodkjente betalinger som innebærer at regnskapsførere kan godkjenne utbetalinger i sitt ERP-system. Sparebank 1 følger etter over sommeren.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

For et drøyt halvår siden ble det kjent at DNB ville stille krav til godkjenning direkte i nettbank for å oppfylle krav i hvitvaskingsloven. I tiden etter har det vært jobbet med en ny løsning som ivaretar det regulatoriske, og som samtidig er mest mulig praktisk og effektiv for brukeren. Dette har altså resultert i løsningen regnskapsgodkjente betalinger der regnskapsfører kan godkjenne betalinger direkte i regnskapssystemet, uten ettergodkjenning i nettbank.

Samarbeid

Regnskap Norge har hatt tett og god dialog med DNB i saken, der vi også har hatt en referansegruppe med medlemmer som har fått gi innspill til løsningen og ønsket funksjonalitet underveis.

For øvrig er løsningen kommet i stand i samarbeid mellom DNB, Bits og ERP-leverandører. Det har gitt grunnlaget for å få en felles løsning for alle.

Implementering

Flere ERP-leverandører, bl.a. Visma og 24SevenOffice, er i ferd med å implementere løsningen med regnskapsgodkjente betalinger i sine systemer.

For de som velger å gå over til regnskapsgodkjente betalinger, vil kunder bli konvertert til ny løsning innen 1. desember 2020.

Les mer om regnskapsgodkjente betalinger hos DNB.

Andre banker følger etter

Løsningen er åpen for andre banker å ta i bruk. Vi har ikke full oversikt over hvem, men har fra før fått bekreftet at Sparebank 1, Handelsbanken og Sparebanken Vest er blant dem. Fra Sparebank 1 har vi videre fått opplyst at de lanserer sin nye løsning over sommerferien.