All in på utvikling og omstilling

7 steg for endringsprosesser og hva Regnskap Norge tilbyr innen endringsledelse og forretningsutvikling.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Christine Lundberg Larsen i studio med Sigurd Granmark under innspilling av podcasten ALL IN.

Nylig ble jeg invitert til å være gjest i Sigurd Granmarks podcast ALL IN. Her forteller jeg om å stå i endring og lede endringsprosesser. Nå kommer endringene raskere, og går over i hverandre. Endringsledelse er blitt ledelse.

Råd til deg som skal gjennom en endringprosess

  1. Ikke endre for mye. Det må være håndterbart. Om det blir for stort og for mye som ikke fungerer, så blir det altoverskyggende og endringen får alt fokus.
  2. Vær ærlig om hvor vi er. Hva er dagens situasjon? Begrunn gjerne med fakta og undersøkelser.
  3. Sørg for involvering. Lag gode prosesser for involvering. Når vi er enige om hvordan situasjonen er (se 2) kan vi se på hvordan vil vi ha det. Engasjer for å få alle til å bidra og påvirke til hvordan vi skal komme dit. Det skaper eierskap til prosessen, og blir mer givende for alle.
  4. Vær forberedt på at det kan bli tøft. Tenk positivt, men vær forberedt på at det kan bli krevende. Noen blir gjerne redde for endringen. Ha gode mennesker rundt deg du kan få råd fra, som står litt utenfor situasjonen. Husk grunnen til at du gjør endringen.
  5. Vær til stede og gi ros. Feire små seire og delmål. Det gir energi på veien. 
  6. Ha klare mål og tydelig retning. Da kan dere sjekke av og vite at dere er på rett vei. Det ligger en utrolig energi i at alle drar mot samme mål!
  7. Ikke gi deg for tidlig! Hold trykket oppe til det faktisk har blitt en del av kulturen. Erfaringen min er at om du bruker mer tid innledningsvis på involvering, bruker du totalt kortere tid på prosessen. Endringsledelse handler om utholdenhet. Det tar tid! Ta den tiden det tar.

Min ledelsesfilosofi bygger på at engasjerte og glade medarbeidere og ledere – det gir fornøyde kunder, og det blir bra butikk. I den rekkefølgen. Mange har for mye fokus på å telle og måle hvor bra det går, men energien skapes i de engasjerte medarbeiderne. Engasjerte og glade medarbeidere tåler også at det er litt røft.

Du kan få med deg hele episoden i itunes eller besøke siden til Sigurd Granmark for å høre intervjuet.

Internasjonalt samarbeid om overgangen til sirkulærøkonomi

Denne uken deltok jeg på vårmøtet til FinanCE working group i Milano, hvor vi jobbet med problemstillinger knyttet til sirkulære forretningsmodeller, lønnsomhet og finans. 

Samtidig med at regnskapsbransjen står midt i den digitale omstillingen med automatiseringens inntog, er det tydelig at vi trenger noen i den økonomiske omstillingen som holder orden, lager struktur, dokumenterer, rapporterer, og utvikler regelverket. Vi trengs! 

FinanCE working group ble startet i slutten av 2014 av nederlandske PGGM, med tolv andre finansvirksomheter – banker, investorer og kunnskapsinstitusjoner. 

Frokostseminar om endringsledelse og forretningsutvikling

Onsdag arrangerte Regnskap Norge frokostmøte om endringsledelse og forretningsutvikling i Kristiansand. Over 40 deltakere fra det blide Sørland deltok.

På agendaen stod endringsprosesser og hvordan lykkes med endringsledelse i regnskapsbransjen. Vi så på Regnskap Norges forretningsutviklingsprogram og foreningens nye satsning på leder- og rådgiverprogram for medlemmer. Vetle Valsgård fra regnskapsbedriften Vekstra Sør har allerede gjennomført 6 av 7 samlinger av forretningsutviklingsprogrammet, og delte sine erfaringer om prosessen og arbeidet de er inne i.

Vi vil arrangere flere frokostseminarer for medlemmer om temaet fremover, og besøker Trondheim, Bergen og Tromsø før sommeren.

Årsmøte – din deltakelse teller!

Denne uken fikk alle medlemmer invitasjon til årsmøtet i juni. 

Jeg håper at du melder deg på og at jeg ser mange av dere på Fornebu under Årsmøte 2019 – Hele Norges økonomisjef gjennom 50 år!

 

Hilsen Christine

God stemning under Regnskap Norges frokostmøte om endringsledelse og forretningsutvikling i Kristiansand.