Riktig god sommer!

Her er litt av hva som rører seg på oppløpssiden.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert
Årets overskudd 2018: Linn Murray

Mange har siste innspurt før sommerferien, og etter ferien er det mye å se frem til!

Du som har en kollega som alltid har en løsning, og som får deg til å smile selv om du har en tøff dag. Husk å nominere denne fantastiske medarbeideren til Årets overskudd! Når vi løfter frem gode bidragsytere er det med på å skape stolthet i hele bransjen. Det betyr noe!

I fjor var det stor stas å få overrekke prisen til Linn Murray. Jeg vet vi har mange i bransjen som er en slik pris verdig, og ser frem til å være med på årets kåring.

Og alle kan nominere ved å fylle ut nominasjonsskjemaet. Prisen Årets overskudd 2019 deles ut under festmiddagen på Overskudd – Jubileumskonferansen i september. 

Brønnøysundregistrenes brukerforum

Vi har diskutert mange små og store saker i møte i Brønnøysundregistrenes brukerforum, og for bransjen er prosjektet om sanntidsformidling av økonomisk informasjon, e-bevis, ny helhetlig tilgangsstyring i Altinn, fremtidig register for reelle rettighetshaver og nye bransjeguider spesielt aktuelle.

Brukerforumet er en anledning til å gi nye innspill, og forenklingsseksjonen noterte seg ti innspill fra Regnskap Norge som de nå arbeider videre med.

Brønnøysundregistrene står overfor en spennende tid. Fra kommende nyttår mister de ansvaret for Altinn, som skal overføres til Difi. Samtidig har de en helt ny registerplattform under utvikling, som har som mål å bringe digitaliseringen av Norge opp til et nytt nivå. Registerplattformen har en kostnadsramme på så mye som 1,2 milliarder.

SIRIUS – ny skattemelding for næringsdrivende

Nylig var det nytt møte i prosjektet kalt SIRIUS, som i hovedsak handler om å utvikle ny skattemelding for næringsdrivende. Den nye løsningen skulle opprinnelig gjennom pilotdrift allerede neste vår, men dette er nå utsatt til høsten.

Det planlegges fortsatt at noen grupper næringsdrivende skal kunne ta den nye løsningen i bruk allerede i 2021, altså for inntektsåret 2020.

Sirkulær regnskapsklynge-møte

Den sirkulære regnskapsklyngens møttes fredag siste gang før sommeren. Forrige møte fikk vi presentert de sirkulære forretningsmodellene til Flokk og Fjong, og hvilke utfordringer de møter når det gjelder regnskap, regelverk og lønnsomhet. I fredagens møte gikk vi mer regnskapsfaglig ned i dybden på casene og jobbet med å finne løsninger; både innenfor dagens regelverk og forslag til endringer. 

Forenklingsdebatt på Arendalsuka – følg oss på facebook 

Vi har opprettet et Facebook-arrangement for debatten under Arendalsuka. Der har vi publisert videoene med Henrik Syse, Peer Veiby og Harald Breivik, og vil også legge ut annet relevant innhold knyttet til debatten. 

I tillegg til stortingspolitikerne stiller Karl-Asbjørn Kjennerud fra Sparebank1 Økonomihuset på Hønefoss i debattpanelet, for å belyse hvordan millimeterreglene oppleves i praksis.  

Neste oppdatering kommer nærmere skolestart. I mellomtiden ønsker jeg deg en riktig god sommer!

Hilsen Christine

Regnskap Norge debatterer forenklinger og millimeterregler under Arendalsuka 2019