Regnskap Norge forplikter seg og oppfordrer bransjen til å agere på klimaendringene

14 regnskapsorganisasjoner verden over har signert en global CALL TO ACTION som respons på klimaendringene.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

Sammen med 12 andre ledere i regnskaps- og revisjonsbransjen i The Accounting Bodies Network (ABN), som sammen representerer mer enn 2,5 millioner regnskapsaktører og studenter, har administrerende direktør i Regnskap Norge, Christine Lundberg Larsen, signert et felles dokument som forplikter organisasjonen til å støtte bransjeaktørene så de kan ta umiddelbare grep mot klimaendringene.

Sammen med regnskapsorganisasjoner verden over forplikter vi oss til handling for å bidra aktivt til et bærekraftig næringsliv. De største selskapene er allerede i gang med omstillingen for å bli klimanøytrale, og det får konsekvenser for alle de små underleverandørene, som er regnskapsbransjens kunder.

Vi oppfordrer regnskapsførerne til å bruke sin fagkompetanse og gi gode råd til sine kunder når de går i gang med denne omstillingen. Som næringslivets nærmeste rådgiver kan regnskapsførerne veilede og orientere om krav og muligheter, og sikre bærekraftige løsninger.

Regnskap Norge vil ta en aktiv rolle i å drive frem næringsvennlige standarder for bærekraftrapportering for SMB-markedet, og gi regnskapsførerne nødvendig opplæring og støtte.

Oppropet inneholder en oppfordring til bransjen om å handle, og med det løfte et felles samfunnsansvar.

CALL TO ACTION statement

Et globalt opprop fra lederne i regnskapsorganisasjoner til regnskapsbransjen.

Følg utviklingen og delta ved å bruke #ourclimatecounts

The Accounting Bodies Network (ABN) er et nettverk av regnskapsorganisasjoner fra hele verden, som har gått sammen for å oppnå en felles tilnærming til regnskap og bærekraft.

ABN ble opprettet av Accounting for Sustainability (A4S), et prosjekt etablert av HKH Prins Charles

Regnskap Norge oppfordrer regnskapsbransjen til å bidra i kampen mot klimaendringene.