Skjønnsfastsettelser og tilleggsskatt for 1. termin 2020 utsettes

Skattedirektoratet snur og avventer bruk av sanksjoner for 1. termin.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

Regnskap Norge har fått mange tilbakemeldinger fra våre medlemmer om at kunder har fått varsler om skjønnsfastsettelse og tilleggsskatt på grunn av ikke leverte mva-meldinger for 1. termin 2020. Oppgavefristen var 14. april, men betalingsforfall har vært utsatt til 10. juni. I tillegg har Skattedirektoratet opplyst at tvangsmulkt ikke ville ilegges.

Slik situasjonen er nå syns vi det var svært umusikalsk av Skattedirektoratet å starte med skjønnsfastsettelser før oppgaven har forfalt til betaling.

Kommunikasjonen rundt dette har ikke vært klar fra skatteetatens side.

Regnskap Norge har jobbet med denne saken i alle kanaler for å forsøke å få Skattedirektoratet til å snu og avvente skjønnsfastsettelser og ileggelse av tilleggsskatt.

Vi har i dag fått bekreftet muntlig at Skattedirektoratet snur, og vil avvente skjønnsfastsettelser til etter 10. juni. Vi setter pris på at Skattedirektoratet har tatt til fornuft og hørt på innspillene. Det var i dag, fredag 15. mai fortsatt rundt 20 000 næringsdrivende som ikke har fått levert mva-meldingen for 1. termin. Nå har de noe mere tid til å få levert før skatteetaten setter i gang sanksjonsregimet sitt.

Regnskap Norge jobber videre med å få utsatt betalingsforfall for mva-meldingen for 2. termin, samt å få forsinkelsesrenten redusert mer enn til 6% som ble foreslått i revidert nasjonalt budsjett.

Vi kommer tilbake så fort vi vet noe mer her.