Program 2023

Også i år kan vi love spennende foredragsholdere, faglig påfyll rundt tidsaktuelle temaer og inspirerende og underholdende innslag. Med andre ord - et program fullt av overskudd!

Årets tema: Sammen inn i fremtiden

⭐ Verdien av godt gjennomtenkt kvalitetsarbeid

⭐ Kvalitetsstyring i praksis

⭐ Kvalitet i våre leveranser

⭐ Kvalitet som omdømmedriver

⭐ Svindel, hvitvasking og kriminalitet - regnskapsførers betydning

⭐ Etikk

⭐ Hva skal til for å håndtere kriser og utfordringer

⭐ IT-sikkerhet, cyberkriminalitet og hacking

⭐ AI kommer - hvordan ligge et hode foran

⭐ Kunstig intelligens og naturlig dumskap

⭐ Hvordan skape bedre relasjoner til andre

I tillegg til et solid faglig program blir det også mulighet til å more seg litt, spise god mat og møte utstillere og bransjekolleger. Dette blir et Overskudd du ikke kan gå glipp av!

DAG 1 - TIRSDAG 12. SEPTEMBER DAG 2 - ONSDAG 13. SEPTEMBER

09.00 - 11.00 - Registrering og servering

11.00 - 17.00

17.00 - 18. 00 - Pizza og pils

19.30 - Aperitiff og festmiddag

 

09:00 - 13.00

13.00 - 14.00 - Lunsj og avreise

 

Talere og foredrag

Einar Tørnquist er vår konferansier den 12. september. Programlederen og quizmasteren var et populært innslag på vårt digitale Overskudd i 2021. Faktisk så populært at vi inviterte han tilbake til årets Overskudd - denne gangen fra en scene og med live publikum.

Christine Koht

Christine Koht er tilbake - frisk, glad og stormende energisk. I foredraget "Team Koht" forteller hun mer om hva som skal til for å håndtere kriser og utfordringer.
For vi møter det jo alle, før eller siden. Hun brenner etter å dele
hvordan vi overlever prøvelser, uansett hva det er, og gjør det til en mulighet for vekst og livsglede - SAMMEN. 

Ole Christian Apeland er en av Norges mest erfarne kommunikasjonsrådgivere og ekspert på omdømmebygging. Han leder kommunikasjonsbyrået Apeland, som står bak omdømmemålingen Traction, og som nylig har målt omdømmet til regnskapsbransjen. 

Pål K. Lønseth har vært sjef for Økokrim siden 2020. Han har tidligere vært partner i PwC, og leder for PwC Gransking og Compliance i Norge. Han var statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet (2009-2013). Før dette arbeidet han som statsadvokat både i Oslo og ved Det nasjonale statsadvokatembetet for bekjempelse av organisert og annen alvorlig kriminalitet, som Legal Advisor i et FN-prosjekt i Afghanistan og som dommerfullmektig. Han har også arbeidet som politiadvokat.

Filosofen Øyvind Kvalnes er professor i organisasjonsadferd ved Handelshøyskolen BI. Der forsker og underviser han i ledelse og etikk. Han har skrevet en rekke bøker i anvendt og praktisk filosofi, og er vert for podkasten Ytringsklima.

 

Jon Erik Høgberg har siden 1984 erfaring fra ledelse og utvikling av ansatte og virksomheter så de blir sin aller beste versjon. Oppskriften har vært å informere, inkludere og engasjere slik at alle jobber i samme retning, med utgangspunkt i en god kvalitetsforståelse med tydelige og hensiktsmessige prosesser. I tillegg til konsernlederrolle i Itera har han siste årene vært fagleder for JUC Quality Leadership Network. Han har et brennende engasjement for Ukraina, både som konsernets kriseleder siden 2014 og et særlig ansvar for de nær 300 Itera-ansatte som jobber i Ukraina. 

Sidsel Winther Storaas har lang erfaring med alt fra krevende fag- og lederoppgaver innen kvalitet og forbedringsledelse i store virksomheter, til foredrag, kurs og som podcastvert for "Kvalitetsprat" og "I flytsonen". Hun er universitetslektor på Universitetet i Sør-Øst Norge på master-programmet i Systems Engineering. Som foredragsholder har Sidsel egenskaper som gjør at hun klarer å levere foredrag og kurs med engasjement og inspirasjon, med høyt nivå på det faglige!

Trine Lise Olsen er en norsk og samisk komiker, skuespiller og konferansier. I 2009 vant hun talent humorshowet "Den norske humor" på NRK. Etter det begynte hun å gjøre stand up og har siden 2010 vært komiker på heltid og underholdt land og strand. I tillegg til sin karriere som komiker har hun deltatt i en rekke TV-produksjoner som Sofa, 16-ukers helvete og 71 grader nord.
Olav Schewe er utdannet økonom fra NHH og Oxford og har tidligere jobbet som revisor i EY og i økonomiavdelingene til Statkraft, Hydro, og DNV. Som doktorgradsforsker ved Universitetet i Oxford og medlem av Harvard University sin Next Level Lab fokuserer han nå på hvordan man bruke hjernen bedre og lære mer effektivt ved hjelp av teknikker. Olav er ekspert på læring, internasjonal bestselgende forfatter og forsker. Hans bøker Superhjernen og Superstudent er blant Norges mest solgte om effektiv læring og oversatt til 22 språk.

Dora Thorhallsdottir er gründer, relasjonsterapaut og komiker som inspirerer og gir deg konkrete verktøy for å skape bedre relasjoner. Hun har utdanning som familieterapaut, allmennlærer og journalist, med mastergrad i kommunikasjon.

 

 

Torgeir Waterhouse er tidligere direktør for internett og nye medier i IKT-Norge. Han er en sentral aktør i debatten om IT-politiske spørsmål, og holder ofte foredrag om tematikk knyttet til digitalisering, kunstig intelligens, internett, sikkerhet og mye mer. Torgeir opptrer jevnlig i mediene og debatter, både som deltager og moderator. Han er en av Norges fremste og mest populære foredragsholdere innen emnet teknologi.
Elin Hauge har en unik evne til å se sammenhenger mellom forretningsstrategi og teknologi.  Hun har en humoristisk, jordnær og pragmatisk tilnærming til hva som faktisk er mulig her og nå, hva som er ansvarlig å gjøre både for virksomheten og samfunnet, og hva du som beslutningstaker trenger å forstå for å kunne ta de riktige beslutningene. Hun er opptatt av å inkludere det menneskelige perspektivet. Hun gir konkrete og velfunderte anbefalinger for hvordan oppnå reell forretningsverdi med nye digitale teknologier, hvordan tilpasse seg lovreguleringer, og hvordan gjøre nye digitale teknologier til en integrert del av virksomheten. Hennes sterke akademiske bakgrunn fra matematikk og fysikk kombinert med bred forretningserfaring danner et solid grunnlag for rollen som rådgiver og strateg innenfor kunstig intelligens.