Ektefeller i felles bedrift - manuelle søknader til NAV

Mange møter manglende kjennskap hos NAVs kontaktsenter til rutine vedrørende kompensasjonsordning for tapt inntekt. Her er forslag til manuell skriftlig søknad.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

Som vi tidligere har skrevet om må en av ektefellene i felles bedrift søke manuelt. NAV har gitt oss en orientering om at disse må søke manuelt ved å ta kontakt med NAVs kontaktsenter.

Vi har forstått det slik at det også er mulig å søke via tjenesten "Skriv til oss". Hvis du vil ta kontakt med NAV gjennom denne tjenesten kan du gå frem slik:

  1. Valg nav.no og Logg inn 
  2. Velg Kontakt oss nederst på siden.
  3. Velg Skriv til oss (innlogget)
  4. Velg Jobbsøker
  5. I rubrikken Send beskjed til NAV: Skriv f.eks.: «Saken gjelder kompensasjonsordningen for selvstendig næringsdrivende og frilansere. Jeg er ektefelle til XX, f.nr. YY (11 siffer) og sammen driver vi firmaet NAVN og ORG-NR. Jeg har ikke mulighet til å søke kompensasjon via nettsiden for ordningen, men ønsker å bli kontaktet for manuell søknad, jf NAVs rutine for dette.»

Fristen for å søke om kompensasjon for selvstendig næringsdrivende og frilansere for april gikk ut onsdag 3. juni (opprinnelig 31. mai, endret 29. mai). Hva NAV gjør med søknader ved slike manuelle søknader kjenner vi ikke til, men hvis det fortsatt er aktuelt å søke for april bør det i så fall fremgå hvorfor søknad ikke er sendt inn tidligere.

Fristen for å søke kompensasjon for mai er etter denne ordningen utgangen av juni.