Kompensasjonsordning 1 – fare for innkreving av støtte

(Oppdatert 09.09.21) Foretak som ennå ikke har fått bekreftet søknad om kompensasjon fra enten regnskapsfører eller revisor, vil motta purring i Altinn i uke 37.

Del
!
Artikkelen er over ett år gammel og innholdet kan derfor være utdatert

Etter hva vi har forstått vil det i purringen bli gitt frist på 14 dager på å sende inn bekreftelse. 

Dersom bekreftelse fortsatt mangler etter at denne nye fristen løper ut, vil Skattedirektoratet igangsette prosess for å kreve mottatt tilskudd tilbake fra foretakene det gjelder.

Det er søknader for den enkelte måned i perioden mars - august 2020 som gir over 15 000 kroner i støtte, som skal bekreftes.

Følg med på Altinn-varsler

Purringer legges ut i Altinn til foretakene som mangler bekreftelse, formodentlig med de varslingsinnstillinger som brukeren selv har angitt. 

Obs nr 1! Regnskapsførere og revisorer får dessverre ikke kopi av varselet.  

Obs nr 2! Purringene skulle etter planen vært sendt ut 7. september, men har blitt utsatt til uke 37.

Bekreftelse skal gis i portal

Vi minner om at bekreftelse fra regnskapsfører eller revisor skal registreres i Skatteetatens egen portal, for øvrig på samme sted hvor det er mulig å gjøre endringer i søknaden.

Merk at dette er eneste gyldige sted å levere bekreftelse. Bekreftelser som eventuelt er sendt inn til Skatteetaten på andre måter enn i portalen, vil ikke bli ansett som innsendt. 

Usikker?

Er du usikker på om du har kunder som har fått sine søknader bekreftet, vil vi anbefale å sjekke dette i portalen over. Her får du, etter å ha gått inn på valget "Send inn bekreftelse", opp kundene regnskapsforetaket er registrert som regnskapsfører på i Enhetsregisteret. Når du går inn på den enkelte kunde i oversikten finner du informasjon om støttebeløp og om bekreftelse eventuelt fortsatt mangler. Dersom du har tilgang til mange kunder, må du dessverre være forberedt på at gjennomgangen er tidkrevende.

Husk også at bekreftelse uansett skal leveres særskilt i portalen, selv om regnskapsfører eventuelt har bistått med selve innsendelsen av søknad. 

Har du spørsmål kan du ta kontakt med oss via kontaktskjema her. Her finner du også lenke til hjelpemidler for alle de fire kompensasjonsordningene hvor regnskapsfører eller revisor skal bekrefte søknader.